Baltijos taurė 2016

Praėjusiais metais, Estijos kurorte Pernu, debiutavęs Baltijos šalių veteranų krepšinio taurės projektas po 10 dienų stipriausias regiono komandas pakvies į Latvijos pajūrį. Teisė rengti Baltijos taurės varžybas šiais metais patikėta Liepojai

Lietuvos, Latvijos ir Estijos veteranų asociacijų bei Europos veteranų krepšinio asociacijos (ESBA) iniciatyva organizuojamas turnyras rugsėjo 2-4 dienomis vyks moderniame Liepojos olimpiniame centre, kuriame galimybę dalyvauti turės ir geriausios Lietuvos veteranų krepšinio lygos (LKVL) komandos.

Turnyro šeimininkai parenkami rotacijos principu ir turi prerogatyvą nustatyti amžiaus grupes, kuriose bus varžomasi, ir patį turnyro formatą. Šių metų renginys skirsis tuo, kad varžybų organizatoriams suteikta teisė kviesti komandas ir iš kitų Baltijos jūros regiono šalių – Danijos, Lenkijos, Rusijos, Suomijos, Švedijos ir Vokietijos.

Amžiaus grupės „Baltic Cup 2016“ turnyre:

  • Vyrai: 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+; 70+
  • Moterys: 35+; 40+, 45+, 50+

Baltijos Taurės dalyviai iš Lietuvos:

SKK Versan (M35), Radviliskis (M40), Svaja (M45), Augma (M50), Alkajas–Dastra (V40), Pakruojo Parketas (V45), Patvanka (V50), Salilita (V55), KTU-Zalgiris (V60) ir Ranga (V60), Vilniaus Statybos Senjorai (V65) ir Klaipėdos Neptūniečiai (V70).

Turnyro formatas:

Kiekvienoje kategorijoje turi dalyvauti mažiausiai dvi ir daugiausiai keturios komandos.

  • Keturių komandų formatas: Komandos burtų būdu suskirstomos į pusfinalius, kurie žaidžiami penktadienį. Šeštadienį žaidžiamas finalas ir mačas dėl trečios vietos.
  • Trijų komandų formatas: Komandos tarpusavyje žaidžia po kartą. Turnyro svečiai žaidžia po vienerias rungtynes penktadienį ir šeštadienį, šeimininkai abejas žaidžia šeštadienį.
  • Dviejų komandų formatas: Komandos tarpusavyje žaidžia du kartus – penktadienį ir šeštadienį.

Rungtynėse žaidžiami keturi kėliniai po aštuonias minutes (FIBA taisyklės).

Apdovanojimai:

Kiekvienos amžiaus grupės čempionai apdovanojami Čempionų taure. Turnyro rėmėjai steigia ir papildomus apdovanojimus.

Nakvynes pasiūlymai:

http://esba-basket.com/baltic-cup-2016/accomodation/

Reglamentas:

http://esba-basket.com/baltic-cup-2016/regulations-for-baltic-cup/

Renginio programa:

http://esba-basket.com/baltic-cup-2016/program/

Tvarkaraštis:

http://esba-basket.com/baltic-cup-2016/

Partneriai ir rėmėjai

Draugai