European Masters Games 2019 Torino

Europos meistrųžaidynės (European Masters Games 2019 Torino) vyko Turine 2019 m. liepos 26- rugpjūčio 4 d. Lietuvai žaidynėse atstovavo 95 atletai, kurie išmėgino jėgas 10 sporto rungčių. Dvi vyrų krepšinio komandos – SK "Vilniaus Statybos Senjorai" V70+ ir Vilniaus "Salilita" V60+ atstovavo atitinkamose amžiaus grupėse. Vilniaus "Salilita" krepšinio aikštelėje buvo neįveikiama, nugalėjusi visas tris komandas- Airijos ir Škotijos komandas "Celtic Warriors" V60+ ir V65+ bei "Vilniaus Statybos Senjorai" V70+. Abi Vilniaus komandos tapo nugalėtojais savo amžiaus grupėse ir apdovanotos žaidynių aukso medaliais.

Kas įdomu,kad pirmą kartą dalyvavo  net devynios tolimosios Indijos komandos,iš jų net trys moterų.

"Vilniaus Statybos senjorai" komandos vadovai susitiko su World Masters Games 2021 Kansai (Japonija) organizacinio komiteto atstovais ir aiškinosi dalyvavimo žaidynėse aplinkybes. Organizatorių vertinimais žaidynėse laukiama iki 50 tūkst. atletų iš viso pasaulio.

Sekančios Europos meistrų žaidynės įvyks 2023 m. Tamperėje (Suomija).

SK "Vilniaus Statybos Senjorai" dėkoja Sporto meistrų asociacijos "Penki Žiedai" administracijai už jų pastangas aprūpinant visą Lietuvos delegaciją paradine ir sportine uniforma. Šalies atletai žaidynių metu išsiskyrė aukštais pasiekimais sporto šakose ir savo uniforma buvo pastebimi Turine.

Šios žaidynės mums buvo gera proga geriau pasiruošti artėjančioms Baltijos Taurės kovoms Venstpilyje.

SK "Vilniaus Statybos Senjorai" parengta informacija ir foto.
Pagarbiai Romas Ramanauskas

Partneriai ir rėmėjai

Draugai