Lietuvių pasiekimai Estijoje

Estijos pajūryje, Parnu mieste, veteranų krepšinio turnyre „Ice Cup 2016” Lietuvą atstovavo dvi moterų komandos Alytaus „RKL“ 40+ ir 30+ rinktinė „Favorites LT“ bei dvi vyrų komandos KTU-Omega“ ir „KSK Kaunas“.

Alytaus „RKL“ moterys pirmas varžybas laimėjo prieš „MBL Estonia“ komandą rezulatu 29:26, o sekančias varžoves „Votaks Ara“ RKL įveikė 17 tšk. pranašumu. Dėl patekimo į finalą lietuvės kovojo su komanda iš Estijos "Sungate". Fortūna buvo ne „RKL“ pusėje, varžybos pralaimėtos rezultatu 24:34. Mažajame finale Alytaus „RKL“ susitiko su komanda iš Latvijos „Riga-Cesis“ ir 4 taškų skirtumu pasiekė pergalę bei iškovojo 3-ąją vietą aštuonių komandų grupėje.

Gaila, kad šį kartą fortūna nuo „Favoričių“ nusisuko ne aikštelėje, o taškų skaičiavimo sistemoje. Tikslai merginoms buvo keliami aukščiausi, tačiau savo amžiaus grupėje (30+) tarp 8 komandų krepšininkės užėmė 5-ąją vietą, kurią lėmė pirmas ir vienintelis pralaimėjimas po 2 pratesimų Latvijos „Avantis“ komandai. Į kitą etapą iš 4 pogrupio komandų pateko tik dvi komandos ir viena jų, komanda iš Rusijos, kurią „Favoritės“ nesunkiai įveikė. Grupėje užėmus trečiąją vietą, antrąją turnyro dieną merginos nuskindamos dvi pergales iš dviejų, su kaupu įrodė sau ir ištikimiems sirgaliams, kad kitais metais kovos tik dėl medalių.

KTU-Omega“ žaidė su Estijos komanda „Cramo“ ir laimėjo rezultatu 42:31, su Latvijos komanda „Tukums“, kuriai įtemptoje ir nervingoje kovoje pralaimėjo rezultatu 32:35. Pusfinalyje „KTU-Omega“ teko pripažinti šeimininkų komandos „Parnu“ pranašumą rezultatu 29:35. Sunkią sportavimo dieną apvainikavo nuotaikinga komandų vakaronė. 
Mažajame finale „KTU-Omega“ susitiko su Latvijos komanda „Aizkraukle“ ir iškovojo pergalę rezultatu 39:35 ir tapo turnyro trečiosios vietos laimėtoja. Komanda buvo apdovanota bronzos medaliais ir turnyro rėmėjų dovanoms.

KSK Kaunas rezultatu 41:29 nugalėjo komandą iš Estijos "Kontsertlava", komandą iš Latvijos "Stopini" - 35:30. Pusfinalyje, labai įtemptoje kovoje, rezultatu 43:38 įveikta komanda iš Estijos "Nelissen", nors likus žaisti 4 su puse minutės atsilikinėta 8 taškų skirtumu. Finale rezultatu 39:31 nugalėta Latvijos komanda "Ruja" ir iškovoti aukso medaliai

Partneriai ir rėmėjai

Draugai