Lietuvos sporto veteranai Nicoje nusigriebė grietinėlę

Prancūzijos kurortiniame mieste Nicoje pasibaigė 10 dienų vykusios Europos sporto meistrų žaidynės, kuriose dalyvavo apie 6500 senjorų, išmėginusių jėgas 27 – ose sporto šakose. Lietuvai atstovavo pusantro šimto veteranų, tarp kurių buvo ir pirmasis nepriklausomos Lietuvos olimpinis čempionas 55 metų Romas Ubartas, rungtyniavęs tiek disko metimo rungtyje, tiek krepšinio rinktinėje.

Lietuviai dalyvavo šešių sporto šakų varžybose – dziudo, krepšinio, lengvosios atletikos, plaukimo, sunkiosios atletikos ir tinklinio. .

„Mūsų meistrai iš Europos ir pasaulio žaidynių visada grįžta su daugybe medalių, – prieš šią žemyno olimpiadą sakė 34 sporto klubus vienijančios Lietuvos sporto meistrų asociacijos „Penki žiedai“ viceprezidentė Danutė Ivašauskienė. – Tikimės, kad taip bus ir šį kartą. Bet ne medaliai yra svarbiausia. Labiausiai džiugina tai, kad buvę sportininkai tokiame renginyje turi galimybę sutikti varžovus, su kuriais kažkada kovojo pasaulio ar Europos čempionatuose – atnaujinami ryšiai, užsimezga naujos draugystės“.

Jos lūkesčiai išsipildė. Antai, Vilniaus „Laimos“ moterų tinklinio komanda nepralaimėjo nė vieno seto ir tapo Europos čempionėmis, o paplūdimio tinklininkai Marius Vasiliauskas ir Darius Čerka iškovojo sidabro medalius. Olimpiniam čempionui R. Ubartui disko metimo sektoriuje teko užleisti pirmą vietą kitam lietuviui Sauliui Svilainiui, kuris pusantro kilogramo įrankį nusviedė 46 m 12 cm – 10 cm toliau negu Romas.

Apskritai asociacijos „Penki žiedai“ sportininkai žaidynėse, dar joms visiškai nepasibaigus, buvo iškovoję solidų medalių rinkinį: dziudo imtynėse – 8 medalius, iš jų du aukso, lengvosios atletikos – 23 medalius, iš jų 8 aukso, plaukikai laimėjo 18 medalių, iš jų 5 aukso, sunkiaatlečiai gavo 3 aukso apdovanojimus.

http://emg-nice2015.fr/en/

Autorius: Česlovas Iškauskas 

 

Krepšinio varžybose rungėsi trys Lietuvos moterų ir trys vyrų komandos.

Vilniaus Svajos krepšininkės dalyvavo 45+ (Elite) grupėje ir laimėjusios  visas rungtynes iškovojo aukso medalius. Finale „Svajos“ krepšininkės susitiko su rusijos komanda „Maximum“ ir nugalėjo 81-56. Vilniaus Kamane krepšininkės dalyvavo 45+ (Loisir) grupėje ir iškovojo sidabro medalius. Finale jos susitiko su Rusijos komanda „Siberia“, kuriai pralaimėjo rezultatu 26-54. Vilniaus Kamane LT dalyvavo 35+ (Loisir) grupėje ir iškovojo aukso medalius.

Iš vyrų komandų aukso medalius iškovojo Vilniaus Statybos senjorai (65+Loisir ), kurie pusfinalyje įveikę galingą JAV komandą ir brazilus, ir, nors finale nusileidę rezultatu 37-65 tituluotiems ir „Elite“ kategorijoje dominavusiems CASK žaidėjams, taip pat iškovojo auksą. Šioje grupėje sidabras atiteko amerikiečių ekipai „East Bank Saloon“, o bronza – kitai mūsų šalies komandai, taip ir pasivadinusiai „Lietuva“. Kaip sakė Statybos veteranų klubo vadovas Romas Ramanauskas, lietuviai triumfavo kone visose sporto šakose, tačiau pergalės komandinėse varžybose ypač džiugina. Vilniaus „Salilitos“ krepšininkai (55+ Loisir) laimėjo sidabro medalius. Finale jie susitiko su Ural UPI ir nugalėjo rezultatu 63-49. 

Jau keliolika metų iš eilės Lietuvos senjorai krepšininkai taip pat parsiveža daug įvairiaspalvių medalių. Tik ką grįžę iš Europos krepšinio čempionato Antalijoje (Turkija), Nicoje tiek lietuvės moterys, tiek vyrai vėl skynė prizines vietas.

Lietuvos sporto veteranai rengsis 2017 m. Oklande (Naujoji Zelandija) vyksiančioms Pasaulio meistrų žaidynėms (http://www.worldmastersgames2017.co.nz/), kurios tęsis 10 dienų ir kur teks varžytis 30-yje sporto šakų.

Autorius: LKVL

Partneriai ir rėmėjai

Draugai