Veteranų (40+) lygos apžvalga (2013-03-01)

Vyrų 40+ lyga

Keturiasdešimties metų ir vyresnių lygoje reguliariajame sezone komandos žaidžia dviejuose pogrupiuose. Pirmą vietą iškovojusi ekipa iš karto žengia į pusfinalį, o antrą-trečią vietas užėmusių ekipų dar lauktų kova ketvirtfinalyje.

A pogrupis

A pogrupio viršūnėje įsitaisiusi Jonavos „Beržo“ ekipa, per septynis susitikimus iškovojusi šešias pergales.

Jiems įkandin žengia Vilniaus Alkajas-Dastra irAlaus Mėgėjai iš Panevėžio, keturias pergales iškovoję atitinkamai per penkias ir šešias rungtynes.

Į atkrintamąsias patekti viltis jau palaidojo Šeduvos Malūnas, pergalę šventęs vos vienąsyk, ir Širvintų MFilter, pralaimėję visas šešias kovas.

A pogrupyje rezultatyviausias žaidėjas – dvyliką sezonų aukščiausioje Lietuvos lygoje žaidęs Rolandas Skaisgirys. Vilniaus „Alkajas-Dastra“ puolėjas per penkerias sužaistas rungtynes vidutiniškai pelnė po 22,4 taško. Skaisgirys taip pat yra ir naudingiausias žaidėjas – jo sąskaitoje vidutiniškai 32,8 naudingumo balo.

Antras rezultatyviausių sąraše – „MFilter“ gynėjas Rimas Stepaitis, pelnantis po 17,2 taško. Geriausias rungtynes jis sužaidė su „Alaus Mėgėjais“, kuomet pelnė 26 taškus. Stepaitis vidutiniškai renka po 25 naudingumo balus.

Rezultatyviausių trejetuką uždaro Aurimas Palšis, pelnantis po 16,8 taško. Dar vienas „Alkajas-Dastra“ žaidėjas yra antras pagal naudingumą pogrupyje – jis vidutiniškai renka po 25,3 naudingumo balo.

Rolandas Skaisgirys pasiekė šio sezono A pogrupio rekordą, pelnęs 32 taškus kovoje su „Šeduvos Malūnais“. Vis dėlto, naudingiausias buvo ne jo, o Nerijaus Zebarausko pasirodymas. „Beržo“ atstovas rungtynėse su tais pačiais „Šeduvos Malūnais“ pelnė 31 tašką ir surinko 47 naudingumo balus, taip vienu balu aplenkdamas Skaisgirį.

 

B pogrupis

Plungės Olimpas – vienintelė šioje amžiaus kategorijoje dar nepralaimėjusi komanda. Ji pergalę iškovojo visuose penkiuose susitikimuose ir jau užsitikrino pasirodymą atkrintamosiose.

Už „Olimpo“ rikiuojasi Pakruojo Parketas, savo sąskaitoje turintys keturias pergales ir vieną pralaimėjimą, bei Šilutės Šamai, iškovoję tris pergales per penkerias varžybas.

Autoera vis dar tikisi pratęsti kovas turnyre, tačiau iškovojus vos dvi pergales per septynis susitikimus, ne viskas priklauso nuo jų. Paskutiniai B pogrupyje – Raseinių Peugeotkrepšininkai, per šešias kovas dar nepatyrę pergalės džiaugsmo.

„Šilutės Šamų“ centras Petras Jonikas – naudingiausias ir rezultatyviausias žaidėjas visoje lygoje. Aukštaūgis vidutiniškai pelno po 27 taškus bei renka po 37,7 naudingumo balo.

„Pakruojo Parketo“ komandą į priekį tempia Arūnas Šeferis, pelnantis vidutiniškai po 25,8 taško. Gynėjas yra ir naudingiausias komandos žaidėjas – jis vidutiniškai surenka po 35,4 naudingumo balo.

Kitas „Šilutės Šamų“ atstovas Audrius Ulevičius puikiai talkina komandos draugui. Jo sąskaitoje vidutiniškai po 23,3 taško ir 34 naudingumo balai.

Būtent Ulevičius ir pasiekė geriausią asmeninį rezultatą, pelnęs 36 taškus rungtynėse su „Autoera“. Jis surinko net 54 naudingumo balus ir atvedė komandą į išvargtą pergalę.

Partneriai ir rėmėjai

Draugai