LKVL3x3 V65, "VRM senjorai" - Rudens turo nugalėtojai

Jau antrą savaitgalį iš eilės tęsėsi 2023/2024 metų LKVL 3x3 čempionato varžybos. Šeštadienį, gruodžio 2 dienos vidurdienį į Karpynės sporto centrą rinkosi šešiasdešimtpenkiamečiai žaidėjai. Atvyko 20 krepšinio V65+ amžiaus grupės veteranų išsiaiškinti kas taps Rudens turo nugalėtoju. Dalyvavo 5 komandos: 2 komandos iš Vilniaus ("Perlas" ir "VRM senjorai"), 1 komanda iš Kauno ("KTU-Juta") ir 2 komandos iš Klaipėdos ("Molas-1" ir „Molas-2“). Iš jų tik „VRM senjorų“ komanda buvo grupės naujokė, kitos 4 komandos dalyvavo ir pernykščiame čempionate, kuriame antri liko „Perlas“, treti „KTU-Juta“. Praėjusių metų čempionė „Statyba“ komandos neregistravo. Kaip ir V60+ amžiaus grupėje komandos pasipildė naujais žaidėjais, kuriems pernai jaunesnėse amžiaus grupėse žaidusiems sukako (2024 metais sukaks) 65 metai. Galimai dėl šios priežasties Rudens turo nugalėtojais tapo „VRM senjorų“ komanda laimėjusi visas 4 žaistas rungtynes. Beje, du praeityje buvę profesionalūs krepšininkai – Rolandas Penikas ir Mindaugas Lukošius  - prieš savaitę žaidė jaunesnėje amžiaus grupėje, kurioje buvo rezultatyviausių žaidėjų tarpe. Šiandien puošmena tapo priešpaskutinės, devintosios, turo rungtynės tarp „Perlo“ ir „Molas-2“ komandų. Tai buvo taiklių tolimų metimų „lietaus“ varžybos. Abi komandos varžybose pasikeisdamos nežymiai pirmavo. Joje ypač sėkmingai žaidė Donatas Kazlauskas pataikęs 4 taiklius dvitaškius. Klaipėdiečių komandoje du žaidėjai – Saulius Deimatavičius ir Antanas Baltmiškis - pakaitomis pataikė po 3 dvitaškius metimus. Visų trijų minėtų žaidėjų pataikymo procentas viršijo 60 procentų. Esant rezultatui 12:14 Eugenijaus Kaziliūno dvitaškiu metimu „Perlo“ komanda rezultatą išlygino, kuris tapo 14:14. Lemiamą metimą įmetė Algimantas Česas. 

Gal toks rezultatas ir nėra joks įvykis, tačiau šios varžybos truko tik 4 minutes ir 25 sekundes. Tai greičiausiai pabaigtos varžybos per LKVL jau šeštus metus iš eilės organizuojamuose veteranų 3x3 krepšinio čempionatuose. Tokios varžybos tikrai papuoštų ir FIBA3x3 profesionalių komandų turnyrus. Šių žiūrovams ir dalyviams įsimintinų varžybų pabaigą pavyko užfiksuoti vaizdo įraše, kurį bus galima pamatyti žemiau nuotraukų galerijos. (aut. pastaba - Apgailestaujame, kad viso turo varžybos nebuvo filmuojamos).

Turnyre ir toliau buvo testuojama patobulinta varžybų statistikos fiksavimo programa. Įvesta naujiena - pasibaigus varžyboms žaidėjai ir žiūrovai švieslentėje gali matyti žaidėjų pelnytus taškus. Programos testavimą stebėjo ir pagalbą teikė teisėjas Linas Šmaikštutis. Šio turo varžybose pirmą kartą LKVL 3x3 čempionatų istorijoje buvo fiksuojamas 12 sekundžių atakos trukmės laikas, kurį fiksavo LKVL samdomas laikrodininkas. Organizatoriai ir žaidėjai dėkoja varžyboms teisėjavusiems Tomui Keršiui ir Justinui Kučinskui.

Daugiausiai taškų šiandien pelnė „VRM senjorų“ komandos žaidėjas Rolandas Penikas - 25, po jo sekė Mindaugas Lukošius („Molas-1“) - 22, Vladas Lukša („VRM senjorai“) ir Vytautas Ribinskas („KTU-Juta“) - po 20.

Žiūrovams ir dalyviams antrą savaitgalį iš eilės pavyko stebėti atletišką, greitą, veržlų krepšinį. Jau gerokai į senelių amžių įžengusių žaidėjų, tarp kurių buvo praeityje žinomi krepšininkai, varžybos buvo vertos platesnės krepšinio 3x3 gerbėjų auditorijos dėmesio.

Rezultatai ir žaidėjų statistika pateikta LKVL tinklalapyje.

Partneriai ir rėmėjai

Draugai