LKVL3x3 V65 čempionai - "VRM Senjorų" komanda iš Vilniaus

Antrą dieną iš eilės Karpynės sporto centre tęsėsi 2023/2024 metų LKVL 3x3 čempionato varžybos. Sekmadienį, balandžio 21 dienos vidurdienį į Karpynės sporto centrą atvyko šešiasdešimtpenkiamečių ketveriukės. Šį kartą į finalinį turą atvyko 4 komandos: komanda iš Vilniaus ("VRM senjorai"), komanda iš Kauno ("KTU-Juta") ir 2 komandos iš Klaipėdos ("Molas-1" ir „Molas-2“).  

Paskutinėse dienos rungtynėse buvo itin didelė intriga. Dvikova tarp "VRM Senjorų" ir "Molo-1" komandų galėjo nulemti kas taps tiek pavasario turo nugalėtojais, bet ir viso 2023/2024 metų čempionato nugalėtojais. Ilgą laiką pirmavusi "Molo-1" komanda varžybų pabaigoje prarado inciatyvą ir "VRM senjorų" komandos žaidėjai rezultatą išlygino. Esant rezultatui 11:11 teko žaisti pratęsimą. Jei "Molo-1" komanda būtų iš karto pelniusi 2 taškus (tiuo pačiu laimėjusi varžybas) būtų prireikę atlikti papildomus skaičiavimus kas taps 2023/2024 metų čempionai.
Kai "VRM senjorų" komandos žaidėjas Arūnas Šarka pelnė pirmąjį pratęsimo tašką, tapo aišku, kad "Molo-1" komanda net ir laimėjusi pratęsimą ir tapusi pavasario turo čempione, nebegalėjo peretenduoti į viso čempionato nugalėtojų titulą.

Daugiausiai taškų šiandien pelnė „Molo-1“ komandos žaidėjas Mindaugas Lukošius - 26, po jo sekė Vladas Lukša („VRM senjorai“) - 19 ir Silvijus Živatkauskas („VRM senjorai“) - 18. Daugiausiai tritaškių metimų pataikė Saulius Deimantavičius (7) iš Klaipėdos "Molas-2" komandos.

Komandinį baudų mėtymo konkursą laimėjo "Molo-1" komanda įmetusi 32 metimus iš 40, antra liko "VRM Senjorų" komanda įmetusi vos 1 tašku mažiau, treti - "Molo-2" komanda - 28 ir ketvirta - "KTU-Jutos" komanda su 26 taikliais baudos metimais. Idealiai tiksliai visas 10 baudų pataikė Mindaugas Lukošius ir buvo vienintelis turnyro žaidėjas mėtęs 100 proc. taiklumu.   

2023/2024 metų čempionato rezultatyviausiu žaidėju tapo Mindaugas Lukošius surinkęs 48 taškus, o daugiausiai tritaškių (12) pataikė Saulius Deimantavičius iš "Molo-2" komandos.

Rezultatai ir žaidėjų statistika pateikta LKVL tinklalapyje.

Baudų mėtymo konkurso metu pabandėme sukurti V65+ grupės krepšininkų portretų galeriją.

Partneriai ir rėmėjai

Draugai