Naujojo sezono pirmieji rezultatai

Startavo 2014-2015 m. Lietuvos krepšinio veteranų čempionatas. 60+ amžiaus grupės varžybas pergalingai pradėjo čempionų titulą ginantis Kauno „KTU-Saitas“ 81:49 nugalėjęs Klaipėdos „Neptūniečius“, o Vilniaus miesto derbyje - „Vilniaus Statybos senjorai“ 50:45 nugalėjo „Salilita“ penketuką.

50+ amžiaus grupės varžybose taip pat sužaistos dvejos rungtynės. Kauno „Patvanka“ nugalėjo Radviliškio „Fasma“ 74:58, o „Klaipėdos krepšinio senjorai“ – Raseinių „Karpynė“ krepšininkus 75:65.
45+ amžiaus grupės varžybose Šiaulių „Branda“ nugalėjo Kedainių komandą 93:60, o Kauno „Patvanka“ - „Šeduvos Malūnas143:71

Naujajam sezonui užsiregistravo 42 komandos, 4 komandomis daugiau negu praėjusiame sezone. (40+) amžiaus grupėje rungtyniaus tik 5 komandos. Keturiomis komandomis mažiau, negu praėjusiame čempionate. Panevėžio „Alaus mėgėjai“ ir Radviliškio „Šeduvos malūnas“ perėjo į  vyresniąją (45+) amžiaus grupę, tik vieną sezoną čempionate savo jėgas bandė Šiaulių „Autoera“, o Širvintų „Mfilter“ dėl žaidėjų ir rėmėjų trūkumo atsisakė dalyvauti.  Naujų komandų šioje amžiaus grupėje neatsirado. Čempionų vardus šioje grupėje gina Vilniaus „Alkajas-Dastra“ komanda (vadovas Kęstutis Skaisgirys).

(45+) amžiaus grupėje užsiregistravo 8 komandos, todėl buvo suformuoti 2 pogrupiai po 4 komandas. Praėjusiame sezone taip pat rungtyniavo 8 komandos, iš kurių 3 komandos – Raseinių „Karpynė“, „Šilutės Šamai“ ir Marijampolė“ perėjo į  vyresniąją (50+) amžiaus grupę, tačiau šią grupę papildė naujai suformuota „Pakruojo parketas“ komanda (vadovas Laisvydas Zederštremas) ir 2 komandos perėjusios iš (40+) amžiaus grupės: Panevėžio „Alaus mėgėjai“ ir Radviliškio „Šeduvos malūnas“. Čempionų vardus šioje grupėje gina Kauno „Patvanka“ (vad. Gediminas Kemzūra).

Nemažas komandų pasikeitimas įvyko (50+) amžiaus grupėje. Praėjusiame sezone šioje grupėje rungtyniavo 8 komandos, šiemet – 11 komandų, suskirstytų į 2 pogrupius. Į vyresniąją (55+) amžiaus grupę perėjo Tauragės ir „Trakai-Trasalis“ senjorai, tačiau naujas komandas subūrė Kauno „Patvanka“ (vad. Kęstutis Amolevičius) ir Šiaulių „Branda“ (vad. Vytautas Balsys), o 3 komandos – Raseinių „Karpynė“, „Šilutės Šamai“ ir Marijampolė“ į šią grupę įsijungė iš (45+) amžiaus grupės. Čempionų vardus šioje grupėje gina Vilniaus “Salilita” (vad. Apolinaras Abromavičius).

(55+) amžiaus grupėje užsiregistravo 7 komandos, praėjusiame sezone rungtyniavo 5 komandos. Prie senbuvių prisijungė Tauragės (vad. Gintautas Sabeckas) ir „Trakai-Trasalis“ (vad. Jonas Čižauskas) komandos. Šioje grupėje čempionų vardus taip pat gina Vilniaus “Salilita” (vad. Apolinaras Abromavičius).

(60+) amžiaus grupėje sezoną pradėjo 6 komandos, prie praėjusiame sezone  rungtyniavusių „KTU-Saitas, „Ranga-Lemora“, „Vilniaus Statybos senjorai“ ir „Salilita“ prisijungė „Garliavos statyba“ (vad. Romutis Grušauskas) ir Klaipėdos „Neptūniečiai“ (vad. Algirdas Šimkevičius). Čempionų vardus šioje grupėje gina Kauno „KTU-Saitas“ (vad. Vitas Linonis).

(65+) amžiaus grupėje rungtyniaus 5 komandos, kaip ir praėjusiame sezone iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Panevėžio miestų, tik sporto klubas „Vilniaus Statybos senjorai“ suformavo 2 komandas: I-ąją ir II-ąją. Čempionų vardus šioje grupėje gina „Kauno Žalgiriečiai veteranai“ (vad. Algimantas Stasys Anužis).

Sėkmingų rungtynių!

Partneriai ir rėmėjai

Draugai