Parodomajame ESBA čempionate lietuviams šypsojosi sėkmė

Lietuvos komandos iš parodomojo Europos senjorų krepšinio asociacijos (ESBA) čempionato, kuris vyko nuo birželio 21 iki 27 dienomis Liepojoje grįžo pilnu glėbiu apdovanojimų – lietuviai triumfavo net penkiose iš aštuonių amžiaus kategorijų.

Liepojoje vykusiame čempionate Mažeikių „Impeka“ iškovojo aukso medalius vyrų 40+ kategorijoje, o nė vieno pralaimėjimo nepatyrusi Kauno „Patvankos“ ekipa kėlė nugalėtojų taurę vyrų 45+ grupėje.

Vyresnėse amžiaus kategorijose geriau sekėsi sostinės komandoms – „Salilita“ buvo stipriausia vyrų 55+ grupėje, o „Sakret LT“ vyrų 60+ grupės finale įveikė Vilniaus „Statybos“ senjorus ir taip pat pasidabino aukso medaliais.

Vienintelės lietuviškos moterų komandos Vilniaus „Svajos“ pasirodymas Latvijos pajūryje irgi buvo vainikuotas auksu – vilnietės moterų 40+ grupės finale įveikė šeimininkes iš Liepojos.

Čempionato metu vykusiame turnyre trys prieš tris dar vieną aukso medalių komplektą iškovojo „Salilitos“ trijulė, nurungusi visas kitas komandas savo amžiaus grupėje, o „Sakret LT“ lyderis Algirdas Lingė laimėjo tritaškių konkursą.

Daugiau informacijos, emocijų ir nuotraukų galite surasti čia: http://esba-basket.com/liepaja-2014/ 

Ateinantis ESBA čempionatas vyks Turkijoje. Teisė organizuoti renginį buvo patikėta Antalijai, kuri 2015-aisiais perims estafetę iš Liepojos.

Partneriai ir rėmėjai

Draugai