Po itin atkaklios ir emocingos kovos – Vilniaus veteranų pergalė

Baigėsi 2012-2013 metų Lietuvos veteranų krepšinio čempionato varžybos V40+ grupėje. Dvi savaitgalio dienas Jonavos Kūno kultūros ir sporto centre vyko šios grupės finalinio ketverto varžybos. Sekmadienį vyko susitikimai dėl konkrečių prizinių vietų. 

Dėl trečiosios vietos pirmosiose rungtynėse „Pakruojo parketas“ pabandė įveikti Plungės „Olimpo“ ekipą, tačiau jau mačo pradžia parodė, kad pakruojiškiams teks dėti nemažai pastangų pergalei pasiekti, nes pirmajame ketvirtyje būtent žemaičiai žaidė užtikrinčiau. Visgi, po dviejų kėlinių jų pranašumas siekė vos vieną tašką (38:37). Tuoj po didžiosios pertraukos žemaičiai varžovų buvo pasiųsti tiesiog į nokdauną. Pakruojo ekipos gretose toliau iš toli taikliai „šaudė“ A.Šeferis, jam puikiai talkino G.Pečiulionis bei A.Kalvelis ir šios komandos persvara tapo tiesiog triuškinanti. Trečiąjį kėlinį „Pakruojo parketas“ laimėjo net 33:9 (!) ir išsiveržė į priekį 70:47. Užsispyrę žemaičiai parodė savo charakterį paskutiniajame kėlinyje, kai po taiklių A.Žukausko, S.Kažukausko metimų skirtumas ėmė sparčiai tirpti (74:69). Tačiau pasiūlę tokią spartą „Olimpo“ krepšininkai mačo pabaigoje jau neatlaikė ir „Pakruojo parketas“ šventė pergalę rezultatu 87:79. Nugalėtojų gretose G.Pečiulionis pelnė 28, Š.Imenavičius ir A.Šeferis – po 17 taškų. Plungiškių tarpe išsiskyrė 21 tašką įmetęs S.Kažukauskas ir A.Žukauskas – 20 taškų.

Finalinio ketverto finale susikovė šeimininkė Jonavos „Beržo“ komanda ir Vilniaus „Alkajas-Dastra“. Susirinkę žiūrovai pamatė reto grožio veteranų krepšinio rungtynes, nes visas rungtynes vyko atkakli kova, kurioje buvo ir emocinių protrūkių, ir techninių pražangų, ir net... pratęsimas. Nugalėtojas per pagrindinį laiką taip ir nepaaiškėjo, todėl komandoms teko žaisti pratęsimą.
Trečiojo kėlinio viduryje po G.Šerkšno, E.Mikalajūno metimų komandas skyrė dešimt taškų (59:49). Į priekį pabėgo sostinės krepšininkai, kurių gretose nesulaikomai žaidė R.Skaisgirys. Tačiau po J.Storpirščio paprašytos minutinės pertraukėlės, varžovų pranašumas ėmė mažėti. Reikiamu momentu taškus rinko N.Zabarauskas ir V.Sirvydis, jiems neblogai talkino R.Storpirštis. Ketvirtojo kėlinio pabaigoje, likus pusantros minutės, N.Zabarauskui pataikius iš toli, „Beržas“ buvo priekyje 86:81. Visgi, išlaikyti persvaros nepavyko ir varžovams išlyginus rezultatą, ekipoms teko žaisti pratęsimą (86:86).
Pratęsimo metu nei vienai komandai vėl nepavyko pabėgti, todėl iki pat finalines sirenos niekas negalėjo įvardinti nugalėtojo. Ir tik pačioje pabaigoje kelios klaidos ir netaiklūs metimai neleido Jonavos „Beržo“ komandai iškovoti nugalėtojų vardų. Vilniaus „Alkajas-Dastra“ pasiekė pergalę rezultatu 100:98 bei tapo nugalėtoja. Jų gretose nesulaikomai žaidė R.Skaisgirys ir E.Mikalajūnas, pelnę atitinkamai 35 ir 30 taškų. Jonavos ekipos tarpe net 41 tašką įmetė N.Zabarauskas, 25 pridėjo R.Matulis, 20 – V.Sirvydis.

Po varžybų vyko apdovanojimo ceremonijas, kurioje komandas sveikino Lietuvos veteranų krepšinio lygos prezidentas Algimantas Stasys Anužis, lygos direktorius Alvidas Raškauskas, Jonavos rajono vicemeras Remigijus Osauskas, Kūno kultūros ir sporto centro direktorė Regina Stupurienė.
Iš pradžių prizais buvo apdovanoti kiekvienos komandos naudingiausi žaidėjai: Sigitas Kažukauskas („Olimpas“), Robertas Giedraitis („Pakruojo parketas“), Virginijus Sirvydis („Beržas“) ir Egidijus Mikalajūnas („Alkajas-Dastra“). Savo prizus atsiėmė ir rezultatyviausi žaidėjai: Alidas Žukauskas („Olimpas“), Arūnas Šeferis („Pakruojo parketas“), Nerijus Zabarauskas („Beržas“) bei Rolandas Skaisgirys („Alkajas-Dastra“).
Ketvirtojoje vietoje likęs Plungės „Olimpas“ gavo taurę, o visos prizininkės buvo apdovanotos taurėmis, medaliais ir diplomais.

Prieš pat apdovanojant Jonavos „Beržo“ komandą, rajono Kūno kultūros ir sporto centro direktorė R.Stupurienė prisiminė prieš du dešimtmečius vykusias jaunimo finalines rungtynes, kurioje Jonavos jaunimas pranoko sostinės komandą. Tuomet žaidė ir dabar jau veteranams atstovaujantys V.Sirvydis, N.Zabarauskas, R.Storpirštis, R.Arbočius bei treneris J.Storpirštis, kuriems buvo įteiktos dovanėlės.

* nuotraukos:
„Pakruojo parketas“ - Plungės „Olimpas“
Jonavos „Beržas“ - Vilniaus „Alkajas-Dastra“
Vyrų 40+ Finalinio ketverto apdovanojimo ceremonija

Partneriai ir rėmėjai

Draugai