Premjeras pasveikino sporto veteranus

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, trečiadienį dalyvaudamas Vyriausybės rūmuose vykusiame sporto veteranų, sėkmingai dalyvavusių Europos meistrų žaidynėse, pagerbimo renginyje, sveikino visus su iškovotais medaliais ir skatino propaguoti aktyvų ir sveiką laisvalaikį.

Nuotr. Adomas Mickevičius | LRVK

„Įspūdingas pasirodymas Europos meistrų sporto žaidynėse. Į Lietuvą parvežti 94 medaliai – aukso, sidabro ir bronzos apdovanojimai – užimta 8 vieta tarp 64 valstybių. Tačiau tai nėra maloni staigmena ar išimtis, greičiau – tai stipri tradicija“, – kalbėjo Ministras Pirmininkas.

Premjeras padėkojo sporto veteranų ir olimpinio judėjimo asociacijai „Penki žiedai“ už jų indelį į socialinę veiklą, organizuojant sveikatinimo renginius bei stiprinant ryšius tarp mėgėjų, profesionalų ir karjerą baigusių sportininkų.

„Noriu paprašyti, kad dar daugiau dėmesio skirtumėte kūno kultūros, aktyvaus ir sveiko laisvalaikio propagavimui mūsų visuomenėje, ypač tarp jaunų žmonių. Ne tik didmiesčiuose, bet ir šalies regionuose statome ir atidarome stadionus ir baseinus, gražiausiuose gamtos kampeliuose įrenginėjami pėsčiųjų takai. Reikia Jūsų pavyzdžio ir patirties, kad kuo daugiau žmonių atrastų kelią į šias sporto ir sveikatos salas“, – sakė Vyriausybės vadovas. 

Linkėdamas sportininkams toliau garsinti Lietuvos vardą sporto arenose Ministras Pirmininkas paskatino juos gausinti ir savo veiklos pasekėjų gretas.

Partneriai ir rėmėjai

Draugai