Reportažas iš kovo 2d. LKVL3x3 turnyrų Karpynėje

Pirmojo pavasario šeštadienio, kovo 2 dienos vidurdienį į Karpynės sporto centrą atvyko keturios vyriausiųjų Lietuvos krepšinio veteranų lygos žaidėjų komandos ir net penkios 35+ amžiaus grupės moterų komandos. Čia vyko LKVL 3x3 varžybos pagal FIBA3x3 taisykles, ir buvo žaidžiama 10 minučių su paskutinių 2 minučių stabdomu laiku arba iki komandos nugalėtojos pelnytų 15 taškų. V70+ ir 75+ amžiaus grupių vyrai veteranai varžėsi dėl 2023/2024 metų čempionato I turo nugalėtojų titulo. Dalyvavo 3 komandos iš Kauno ("KTU-Juta" - V70+, "KTU-Žalgiris-1" - V75+ ir "KTU-Žalgiris-2" - V75+) ir komanda "Ranga" (V70+) iš Klaipėdos. Komandos buvo apjungtos į vieną grupę ir tarpusavyje žaidė vieno rato varžybas. Lemiamos varžybos buvo tarp to paties amžiaus komandų. V70+ I turo laimėtoja tapo "KTU-Jutos" komanda rezultatu 6:4 nugalėjusi "Rangą", o V75+ I turo laimėtoja tapo kiek netikėtai "KTU-Žalgirio" antroji komanda rezultatu 7:6 nugalėjusi pirmąją. Pastarųjų varžybų pabaigoje lemiamą tritaškį metimą pataikė 76-ių metų komandos kapitonas Jonas Kurševičius. Jungtinės grupės nugalėtoja tapo "KTU-Juta" komanda laimėjusi visus 3 susitikimus. Rezultatyviausi  V70+ grupėje buvo Algirdas Lingė ("Ranga') pelnęs 21 tašką ir Algirdas Kazilionis ("KTU-Juta") pelnęs 13 taškų.
Rezultatyviausi V75+ grupėje buvo Jonas Kurševičius ("KTU-Žalgiris-2") pelnęs 12 taškų ir Rimantas Milaknis ("KTU-Žalgiris-1") pelnęs 9 taškus.
Taikliausiu viso turnyro tritaškių metiku tapo Jonas Kurševičius pataikęs 6 metimus.
Pasibaigus varžyboms vyko komandinės baudų mėtymo varžybos. Iš kiekvienos komandos 4 žaidėjai metė po 10 baudų.
V70+ nugalėtojais tapo "Rangos" komanda įmetusi 26 baudas, o "KTU-Juta" įmetė 23 baudas.
V75+ nugalėtojais tapo "KTU-Žalgrio-1" komanda įmetusi 25 baudas, o jų kolegos iš antrosios komandos kartu pataikė 21 baudą.
Absoliučiai geriausiu baudų metiku tapo Valentinas Lingė ("KTU-Žalgiris-2") pataikęs visas 10 baudų.  
Varžybų rezultatai, protokolai ir žaidėjų statistika pateikti V70+ ir V75+ LKVL tinklalapyje.

Moterų „2024 metų LKVL 3x3 jubiliejinis turnyras“ vyko po dviejų metų pertraukos. Beje, kaip tik šiais metais sukanka 15 metų kai buvo įkurta Lietuvos veteranų krepšinio lyga. Šiame turnyre turėjo dalyvauti 6 komandos iš Anykščių, Kauno, Klaipėdos, Kupiškio Radviliškio ir Vilniaus. Komandų prašymu buvo leista į komandas įtraukti po 1-2 jaunesnes žaidėjas sulaukusias 35 metų amžiaus. Pagrindinę dalį žaidėjų sudarė gerokai vyresnio amžiaus moterys krepšinio veteranės. Netikėtai įsisukus ligoms radviliškiečių „Šeduvos malūno“ komanda nebegalėjo dalyvauti turnyre. Teko perorganizuoti tvarkaraštį ir penkios komandos žaidė vieno rato varžybas. Nugalėtojomis tapo turnyrų 3x3 naujokių „Vakarų viesulo“ komanda iš Klaipėdos nugalėjusios tituluočiausias moterų veteranių „Svajos“ (Vilnius) ir „Versan“ (Kaunas) komandas. Galimai didžiausią įtaką klaipėdiečių pergalėms padarė solidžiausiai turnyre žaidusi buvusi Lietuvos moterų krepšinio rinktinės žaidėja Lina Mikelevičienė (Aglinskaitė) per 4 rungtynes pelniusi 41 tašką(!). Lina tapo ir rezultatyviausia viso turnyro žaidėja ir pataikė net 13 tritaškių metimų. Įspūdinga tai, kad ji tai padarė žaidusi ne visą laiką iš bendro 40 minučių nestabdomo laiko, o perskaičiavus jos taškus į 5x5 krepšinio statistiką gautume dar niekada net vyrams per LKVL jau 5 metus vykdomus čempionatus nepasiektas rezultatas – 69 taškai (!!!). Antra ir trečia pagal rezultatyvumą buvo atitinkamai Alina Adomaitytė (22 taškai, „Versan“ iš Kauno) ir Diana Balužytė (20 taškų, „Kupiškio merginos“). Antra tritaškių metimų kategorijoje buvo Alina Adomaitytė pataikiusi 9 metimus. Pasibaigus turnyrui vyko asmeninis moterų tritaškių mėtymo konkursas. Gana lengvai nugalėtoja tapo Lina Mikelevičienė pataikiusi 10 metimų iš 15, tačiau surinko 11 taškų. Žaidėjų prašymu kiekvienas penktas metimas (buvo mėtoma po 5 metimus iš 3 skirtingų padėčių) buvo vertinamas 2 taškais. Antrą ir trečią vietas pasidalino Inga Andrijauskienė („Vakarų viesulas“) ir Diana Balužytė surinkusios po 9 taškus.

Pasibaigus moterų turnyrui vyko apdovanojimų ceremonija. Nugalėtojoms buvo įteikti pirmos vietos medaliai ir taurė, visoms dalyvėms - turnyro atminimo medaliai, o taikliausiai tritaškininkei Linai Mikelevičienei buvo įteikta nugalėtojos taurė.
Varžybų rezultatai, protokolai ir žaidėjų statistika pateikti M35+ LKVL tinklalapyje.

Varžyboms teisėjavo Virgilijus URBŠYS ir Raimundas PAULAUSKAS.

PASTABA: video reportažas ruošiamas, taip pat bus įkeltos moterų varžybų apdovanojimo ceremonijos nuotraukos.

Partneriai ir rėmėjai

Draugai