Romaldui Atui ‒ septyniasdešimt!

Jubiliejus

Šiomis dienomis praeityje žinomas krepšininkas Romaldas Atas švenčia savo septyniasdešimtmetį.

R. Atas gimė Klaipėdoje, Rumpiškės gatvėje: kaip jis pats sako - prie "aerouosto". Vėliau Atų šeima persikėlė gyventi prie miesto parko, kur tais laikais intensyviai virė sportinis gyvenimas - čia pat buvo čiuožykla, sporto rūmai...

Besimokydamas 5-ojoje vidurinėje mokykloje Romaldas daug sportavo - įvairių sporto šakų varžybose gynė mokyklos garbę. "Tokie buvo laikai, reikėjo viską mokėti, visur suspėti", - prisimena savo paauglystės metus jubiliatas.

R. Atas mokykloje buvo aukščiausias. Todėl neliko nepastebėtas tuometinio krepšinio specialisto Vlado Knašiaus, tapusio jo pirmuoju treneriu.

Aštuoniolikametis jaunuolis jau žaidė "Maisto" (vėliau pasivadinusio "Neptūnu") komandoje. Daugiau nei dešimtmetį R. Atas gynė geriausios mūsų miesto krepšinio ekipos garbę, rungtyniavo Lietuvos jaunių rinktinėse

Skirtingai nei dauguma kitų sportininkų, R. Atas krimto techninius ir ekonomikos mokslus. Jam teko dirbti vadovaujamą darbą ir buitinių paslaugų sferoje, ir baldų bei medžio apdirbimo pramonės įmonėse, bankuose,Klaipėdos energijoje.. Kad ir kur dirbtų, jis negali gyventi be krepšinio. R. Atas su savo bendraamžiais nuolat vyksta į pasaulio bei Europos čempionatus ir visuomet grįžta su medaliais. Jis yra daugkartinis šių varžybų čempionas. Ypač įsimintini pirmasis Lietuvos istorijoje Pasaulio veteranų čempionų titulas Helsinkyje 1997m.,vėliau pakartotas Montevideo 1999m,,Europos čempiono titulas Atėnuose 2002m, Pasaulio ir Europos sidabro ir bronzos medaliai Liublijanoje,Rygoje,Hamburge,Pesaro,Prahoje,Zagrebe irk t. Daugiau nei  dešimt metų jubiliatas vadovavo Klaipėdos krepšinio federacijai. R. Atas visuomet yra miesto krepšinio įvykių sūkuryje.

SK “Vilnius Statybos Senjorai” vyrai linki jubiliatui geros sveikatos ,optimistinės nuotaikos ir malonių susitikimų krepšinio arenose.

Pagarbiai, Romas Ramanauskas

Klubo Prezidentas

Partneriai ir rėmėjai

Draugai