2023/2024 metų LKVL3x3 čempionato vyrų V60+ grupės Rudens turas

Sekmadienį, lapkričio 26 dienos vidurdienį į Karpynės sporto centrą susirinko 20 krepšinio veteranų pasiruošusių amžiaus grupėje V60+ išsiaiškinti 2023/2024 metų LKVL 3x3 čempionato Rudens turo nugalėtoją. Dalyvavo 4 komandos: 2 komandos iš Vilniaus ("Perlas" ir "Vilniaus Silicio biotechnologijos", toliau tekste VSB), 1 komanda iš Kauno ("KTU-Omega") ir 1 komanda iš Tauragės ("Tauragė"). Šios komandos dalyvavo ir pernykščiame čempionate, kuriame čempionais tapo VSB, antri liko KTU-Omega, treti - Perlas ir ketvirti - Tauragė. Šiemet kai kurios komandos pasipildė naujais žaidėjais, nes kai kuriems jaunesnėse amžiaus grupėse žaidusiems krepšininkams jau sukako 60 metų. Gal todėl šiandien netikėtą staigmeną pateikė Tauragės komanda laimėjusi visas 3 žaistas rungtynes. Puošmena tapo paskutinės, šeštosios, turo rungtynės tarp Perlo ir VSB komandų. Beje, preliminariai buvo prognozuojama, kad būtent šios dvi komandos ir aiškinsis tarpusavio varžybose "Kas taps Rudens turo nugalėtoju?". Taigi, komandos per pagrindinį varžyboms skirtą laiką (žaidžiama 10 minučių, iš kurių paskutinių dviejų minučių laikas yra stabdomas) nugalėtojo neišsiaiškino, švieslentėje rezultatas buvo 9:9. Tokiu atveju komandos žaidžia pratesimą iki kol kuri nors komanda pirmoji pelnys du taškus (t.y. įmes 2 vieno taško vertės metimus, arba vieną dviejų taškų vertės metimą). Tik prasidėjus pratęsimui tolimą metimą per Mindaugo Lukošiaus rankas pelnė Vladas Lukša, vienas iš VSB komandos lyderių. Šį metimą pavyko užfiksuoti vaizdo įraše, kurį galima pamatyti žemiau nuotraukų galerijos. Šiose varžybose buvo testuojama nauja varžybų statistikos fiksavimo programa atitinkanti LKVL 3x3 čempionato poreikiams. Nežiūrint kai kurių logistikos sutrikimų, programa iš esmės pasiteisino ir po nežymių patobulinimų bus naudojama likusių čempionato turų varžybose.

Daugiausiai taškų šiandien pelnė Tauragės komandos žaidėjas Alvydas Paškevičius - 25, po jo sekė Vladas Lukša (VSB) - 16, Mindaugas Lukošius (Perlas) - 15, Rolandas Penikas (VSB) - 11 ir Arūnas Radavičius (tauragė) - 10. Daugiausiai dvitaškių (iš 3 taškų zonos 5prieš 5 krepšinyje) įmetė Alvydas Paškevičius ir Vladas Lukša - po 4.

Žiūrovams stebint iš šalies susidarė geras įspūdis - grūmėsi fiziškai tvirti ir vikrūs savo amžiuje vyrai, rungtynių tempas ir įtampa būtų verti ir platesnės krepšinio 3x3 gerbėjų auditorijos dėmesio.

Partneriai ir rėmėjai

Draugai