Valerijui Prokapui - 60

Valerijui Prokopui – 60! Sveikiname!

Valerijus krepšinį pradėjo žaisti Vilniaus krepšinio sporto mokykloje (KSM). Su savo bendraamžiais tapo jaunučių ir jaunių Lietuvos čempionu, visose amžiaus grupėse buvo pripažįstamas geriausiu krašto puolėju.

1975 m. su Vilniaus KSM komanda laimėjo Sovietų Sąjungos jaunių čempionatą, buvo kviečiamas į Sovietų Sąjungos jaunių rinktinę, su kuria laimėjo buvusių socialistinių šalių pirmenybes.   

1974 -1978 m. žaidė Vilniaus „Statybos" vyrų komandoje, rungtyniavo Sovietų Sąjungos aukščiausios lygos pirmenybėse. Du kartus su Vilniaus „Statyba" tapo Lietuvos čempionu bei Lietuvos spartakiados nugalėtuoju.

1978 -1979 m. žaidė Rygos ASK, su kurią tapo Sovietų Sąjungos I-os lygos bei Latvijos čempionu. 1979 -1982 m. rungtyniaudamas Panevėžio „Lietkabelio" komandoje žaidė Sovietų Sąjungos I-os lygos pirmenybėse. Už sportinius pasiekimus - suteiktas Sovietų Sąjungos sporto meistro vardas.

Valerijus su krepšiniu draugauja iki šios dienos. Žaisdamas senjorų Vilniaus sporto klubo „Salilita" įvairaus amžiaus komandose, 10 kartų tapo Lietuvos čempionu, Europos sporto meistrų žaidynių nugalėtuoju bei Pasaulio ir Europos čempionatų prizininku.

Už pasiekimus sporte apdovanotas Lietuvos Respublikos ministro pirmininko ir Vilniaus merų garbės raštais.

Garbingo jubiliejaus proga Valerijų sveikina Lietuvos krepšinio senjorai!

Partneriai ir rėmėjai

Draugai