Veteranų V40+ čempionato finale susikaus Jonavos ir Vilniaus krepšininkai

Gegužės 11-12 dienomis Jonavos Kūno kultūros ir sporto centre vyksta Lietuvos veteranų krepšinio čempionato, V40+ grupės finalinio ketverto turnyras bei šeštadienį buvo sužaistos vienerios moterų 35+ grupės mažojo (atrankos) turnyro rungtynės.

* nuotraukos iš moterų rungtynių

Moterų 35+ grupėje tarpusavyje susitiko Kretingos „Augma“ ir Vilniaus „Kamanė LT“ komandos. Šios poros nugalėtoja pateko į šios grupės finalinio ketverto varžybas.
Nors į rungtynes šiek tiek ir vėlavo kretingiškės, bet jos iš karto pirmosiomis minutėmis ėmė atitrukti nuo savo varžovių (7:0). Visgi, sostinės krepšininkės dar šiame kėlinyje sugebėjo atsitiesti ir sugrąžino mače pusiausvyrą (12:10).
Antrajame ketvirtyje įsimėtė M.Šaulienė, o po I.Jokubaitienės tolimo metimo kretingiškės susikrovė solidžią vienuolikos taškų persvarą (28:17). Tuo „Augma“ komanda nesustojo ir pačioje kėlinio pabaigoje I.Einikienė leido savo ekipai jau realiai pagalvoti apie pergalę (35:17).
Po didžiosios pertraukos sostinės krepšininkės dėjo visas pastangas pakreipti įvykių eigą ir vienu metu vėl sumažino atsilikimą iki dešimties taškų (44:34), bet tuoj kretingiškės vėl susigrąžino turėtas pozicijas (48:34).
Paskutiniajame kėlinyje Vilniaus krepšininkės iki pat finalinės mačo sirenos taip ir liko besivejančiųjų vaidmenyje. „Augma“ pasiekė pergalę rezultatu 65:52 bei pateko į finalinio ketverto varžybas.
Augma“ komandos gretose M.Šaulienė pelnė 22, I.Jokubaitienė – 21, D.Drungilienė – 8 taškus. „Kamanė LT“ ekipos gretose išsiskyrė 17 taškų įmetusi Ž.Urbienė.

Vyrų 40+ grupėje komandos jau žaidė finalinio ketverto susitikimus. Šeštadienį vyko du pusfinaliniai susitikimai, po kurių paaiškėjo, kurios komandos žais dėl trečiosios vietos ir kas varžysis didžiajame finale. Susirinkę žiūrovai turėjo kur akis paganyti, nes galėjo išvysti ne vieną garsų mūsų šalies krepšininką.
Pirmajame pusfinalyje Vilniaus „Alkajas-Dastra“ jėgas išmėgino su Plungės „Olimpas“ ekipa. Ketvirtąją mačo minutę žemaičiai jau privalėjo prašyti pirmosios minutinės pertraukėlės, kai sostinės krepšininkai pabėgo 12:2. Tuo metu taškus rinko R.Skaisgirys, E.Kučiauskas, E.Mikalajūnas. Vėliau plungiškiai atsitiesė, bet pirmajame ketvirtyje pasivyti varžovų nepavyko (18:9).
Antrojo ketvirčio pradžioje po D.Miliūno ir A.Puricko taškų, „Olimpas“ priartėjo (20:16), tačiau sostinės komandos krepšininkai kėlinio pabaigoje ne tik susigrąžino turėtą persvarą, bet ji jau tapo ir dviženkle (36:21).
Po didžiosios pertraukos atrodė, kad susitikimas gali baigtis triuškinančiu rezultatu, nes „Alkajas-Dastra“ pirmavo net 21-o taško skirtumu (50:29). Žemaičiams trečiajame kėlinyje nieko pakeisti nepavyko ir visos viltys buvo likusios paskutiniajam ketvirčiui.
Jame „Olimpo“ krepšininkai dėjo visas pastangas ir vienu metu vėl stipriai priartėjo prie vilniečių (70:60), tačiau nebeužteko nei jėgų, nei laiko. Vilniaus komanda laimėjo rungtynes rezultatu 77:64 bei tapo pirmąja finalininke.
Sostinės komandos gretose po 23 taškus įmetė R.Skaisgirys ir E.Mikalajūnas, o plungiškių tarpe R.Norbutas pelnė 18, S.Kažukauskas – 16 taškų.

Susirinkę žiūrovai su nekantrumu laukė kito pusfinalio. Jame Jonavos „Beržas“ susikovė su „Pakruojo parketas“ ekipa. Pirmuosius taškus pelnė svečiai, bet Jonavos krepšininkai, nors ir sunkiai, bet laimėjo atkarpą 12:0 ir privertė varžovus paprašyti minutinės pertraukėlės. Tuo metu „Beržo“ gretose taškus rinko R.Matulis, V.Sirvydis. Po nerezultatyvaus pirmojo kėlinio priekyje buvo jonaviečiai (16:7).
Antrajame „Beržo“ krepšininkai perėmė iniciatyvą ir padidino persvarą, bet jie vis nerado vaistų nuo tolimų Pakruojo komandos metimų. Didžioji dauguma jų atakų buvo pagrįstos tritaškiais. Juos taikliai vieną po kito siuntė A.Šeferis. Tačiau „Beržas“ išlaikė turėtą nežymią persvarą (37:28).
Įpusėjus trečiajam ketvirčiui R.Giedraičiui pataikius eilinį tolimą metimą, pakruojiškiai vėl sugrąžino intrigą (49:44), bet tuo pačiu atsakė Jonavos krepšininkai. Du tritaškius varžovams „įsūdė“ R.Matulis, tiek pat pridėjo V.Sirvydis ir skirtumas padidėjo (56:44).
Paskutiniajame kėlinyje sužaidus keturias minutes mačo likimas tapo aiškus. Jonaviečiai padidino savo persvarą iki 65:50, o ir varžovai jau nebe taip sėkmingai atakavo iš toli. „Beržas“ ekipa šventė pergalę rezultatu 77:63 bei tapo antrąja finalo dalyve.
Jonavos ekipos gretose R.Matulis ir V.Sirvydis pelnė po 21 tašką, o Pakruojo komandos tarpe A.Šeferis įmetė 25 taškus.

Gegužės 12 d., sekmadienį, Jonavos Kūno kultūros ir sporto centro salėje vyks finaliniai susitikimai. Nuo 11.30 val. dėl III-iosios vietos žais Plungės „Olimpas“ ir „Pakruojo parketas“, o 13.30 val. finale susikaus Jonavos „Beržas“ ir Vilniaus „Alkajas-Dastra“.

Partneriai ir rėmėjai

Draugai