„Salilita“ komandos įspūdžiai iš Škotijos

Sporto klubo „Salilita“ komanda, susidedanti iš 8 įvairaus amžiaus žaidėjų dalyvavo 3-iame tarptautiniame Stratklaid Masters krepšinio turnyre. Varžybos vyko naujame daugiafunkciniame Paisley miesto, šalia Glazgo, Marių laisvalaikio centre. 

Šiame centre yra kelios transformuojamos aikštės skirtos krepšiniui (1 aikštė su tribūnomis, 2 aikštės be tribūnų), tinkliniui, rankiniui ir badmintonui (6 aikštelės). 

SALILITA rungtyniavo 50+ amžiaus grupėje, kurioje žaidė 6 komandos iš Anglijos, Škotijos bei Airijos. Komandos buvo suskirstytos į 2 pogrupius.
Į pirmąsias varžybas „Salilita“ atvyko tiesiogine prasme „iš lėktuvo į aikštelę“. Be apšilimo žaidusi prieš „Rathmines“ klubą iš Airijos, „Salilita“ laimėjo rezultatu 49:44. Rezultatyviausi komandoje buvo S. Jokubauskas pelnęs 28 ir R. Penikas – 10 taškus. Po valandos pertraukos vilniečiai nugalėjo Londono rinktine vadinamą klubą „London Eagles“ rezultatu 37:28 ir tapo B grupės nugalėtojais. Šiose rungtynėse rezultatyviausias buvo R. Penikas – 18 taškų. Pirmąją dieną dėl peršalimo nežaidė V. Urba.
Vakare visų amžiaus grupių komandos kartu vakarieniavo viešbutyje „Glynhill Hotel“.

Antrąją turnyro dieną „Salilita“ lengvai laimėjo pusfinalio rungtynes  prieš klubą „Rochdale“ iš Anglijos rezultatu 48:30. Šį kartą rezultatyviausiai žaidė V. Urba ir R. Penikas pelnę po 12 taškų.
Po 2 valandų pertraukos vyko finalinės varžybos. Priešininkų komandos gretose, Stratklaido (Škotija) rinktinėje buvo profesionalių bei aukštų krepšininkų. Finalas „Salilita“ komandai susiklostė nesėkmingai, pralaimėta rezultatu – 44:56.

Stratklaid Masters turnyre žaidė visi 8 „Salilita“ žaidėjai bei visi pelnė taškų. Steponas Jokubauskas tapo rezultatyviausiu 50+ amžiaus grupės žaidėju įmetęs 56 taškus. Pažymėtina, kad finalinėms varžyboms teisėjavo Škotijoje studijuojantis lietuvis Simas Baranauskas. Buvo kiek neįprasta, kad turnyre komandos viena kitai neįteikinėjo suvenyrų (čia „Salilita“ buvo kaip „balta varna“), nebuvo teikiami ir medaliai, tik nugalėtojams buvo įteikta turnyro emblema.

Komanda laisvalaikiu aplankė Glazgo mokslo centrą, apžiūrėjo Edinburgo senamiestį. Šios išvykos metu buvo užmegzti ryšiai su Jungtinės Karalystės krepšinio klubais. Visoms jų komandoms buvo įteikti kvietimai atvykti į ESBA čempionatą Kroatijoje, o taip pat į Baltic Cup 2016 turnyrą Liepojoje. Škotijos turnyro organizatoriai pakvietė Lietuvos vyrų ir moterų veteranų komandas į 4-ąjį Stratklaid Masters tarptautinį turnyrą 2017 m.

Parengė Saulius Lapienis

P.S. LKVL primena, kad informaciją apie vykstančius tarptautinius turnyrus galima rasti mūsų svetainės padalinyje "Tarptautiniai turnyraihttp://www.lkvlyga.lt/lt/top/tarptautiniai-turnyrai-1/

Partneriai ir rėmėjai

Draugai