Veteranų (50+) lygos apžvalga (2013-03-01)

Vyrų 50+ lyga

Penkiasdešimties metų ir vyresnių lygoje reguliariajame sezone komandos žaidžia dviejuose pogrupiuose. Pirmą vietą iškovojusi ekipa iš karto žengia į pusfinalį, o antrą-trečią vietas užėmusių ekipų dar lauktų kova ketvirtfinalyje.

A pogrupis

A pogrupyje užtikrintai pirmauja Vilniaus Perlas, patyręs vos vieną pralaimėjimą per devynias kovas. Vilniečiai, kuriems atstovauja ir buvęs Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Virginijus Jankauskas bei vienas labiausiai pripažintų Lietuvos krepšinio teisėjų Romualdas Brazauskas, nepralaimėję paskutinių varžybų didesniu nei septynių taškų skirtumu, užsitikrintų pirmąją vietą grupėje.

Antrą ir trečią vietas dalijasi Kauno KTU – Omega ir Vilniaus Salilita. Abi komandos yra iškovojusios po septynias pergales ir patyrusios po du pralaimėjimus. Vis dėlto, dėl geresnio tarpusavio santykio, kauniečiai kol kas rikiuojasi antroje vietoje.

Komanda, užimsianti ketvirtą vietą, paaiškės tik po paskutinių rungtynių tarp Trakų Trasalio – Galvės ir Radviliškio Fasmos“. Varžybų nugalėtojai iškovos trečiąją pergalę per dešimtį žaistų rungtynių ir užsitikrins vietą atkrintamosiose.

Tuo tarpu Panevėžio Žaibas – Alaus Mėgėjai - 2, iškovoję vos vieną pergalę per devynis susitikimus, jau nebeturi vilčių pakilti iš paskutinės pozicijos.

Vilniaus „Perlo“ atstovas Arūnas Grigas – naudingiausias bei rezultatyviausias lygos žaidėjas. Puolėjas vidutiniškai pelno po 25,5 taško ir renka net po 37,8 naudingumo balo.

Antras rezultatyviausių sąraše – jo komandos draugas Saulius Krikščiūnas. Centras renka po 19,4 taško ir 30,1 naudingumo balo.

„Salilitos“ puolėjas Vladas Lukša rikiuojasi trečioje vietoje. Puolėjas pelno po 18 tašku, iš viso surinkdamas po 29,1 naudingumo balo.

Įspūdingiausio pasirodymo šiame pogrupyje sulaukėme iš Trakų komandos atstovo Artūro Morkvėno, rungtynėse su „Žaibas – Alaus Mėgėjai - 2“ pelniusio 38 taškus ir iš viso surinkusio 53 naudingumo balus.

B pogrupis

Pirmoje vietoje B pogrupyje įsitaisę Kauno Atskalūno krepšininkai. Jie per devynias sužaistas varžybas iškovojo septynias pergales.

Kauniečiams į nugarą kvėpuoja Klaipėdos krepšinio senjorai, per septynis susitikimus suklupę tik kartą.

Trečioje vietoje įsitaisiusi keturias pergales ir tiek pat pralaimėjimų patyrusi Tauragės ekipa, o ketvirti žengiantys Šilutės Šamaiiškovojo tris pergales per šešias rungtynes.

Penktą vietą grupėje užima Šiaulių Branda, pasiekusi tik vieną pergalę ir patyrusi septynis pralaimėjimus. Žemiau jų – tik Kėdainių Nevėžio ekipa, pralaimėjusi visas penkias kovas.

Rezultatyviausias B pogrupyje „Brandos“ atstovas Romas Grigalius. Puolėjas vidutiniškai pelno po 18,8 taško ir renka po 30,5 naudingumo balo.

„Šilutės Šamų“ puolėjas Aloyzas Raulusevičius rezultatyviausiam žaidėjui nusileidžia tik 0,08 taško per rungtynes. Jo sąskaitoje taip pat 18,8 taško bei 29 naudingumo balai.

Vytautas Balsys – paskutinis trejetuko narys. Dar vienas Šiaulių „Brandos“ atstovas vidutiniškai pelno po 18,2 taško bei renka 26,2 naudingumo balo.

B pogrupyje asmeninį šou surengė Vytautas Balsys, surinkęs 45 naudingumo balus rungtynėse su „Šilutės Šamais“. Gynėjas tąkart pelnė 31 tašką.

Partneriai ir rėmėjai

Draugai