Europos veteranų krepšinio čempionate dominavo lietuviai

Iš Turkijoje vykusio Europos veteranų krepšinio čempionato Lietuvos atstovai grįžo susižėrę daugiausiai aukso medalių. Beleko kurorte vykusiose pirmenybėse aukščiausios prabos apdovanojimais pasidabino net penkios lietuvių komandos.

Video: https://youtu.be/mSuSk1bvXig

Daugiau nuotraukuhttp://esba-basket.com/antalya-2015/galleries/

Europos veteranų krepšinio asociacijos (ESBA) organizuojamame čempionate dalyvavo devynios komandos iš Lietuvos, o be medalių liko vos dvi. Iš viso čempionate buvo varžomasi vienuolikoje skirtingų amžiaus kategorijų – septyniose vyrų ir keturiose moterų.

Jauniausioje vyrų 40+ metų amžiaus kategorijoje triumfavo Virginijaus Sirvydžio, Rolando Matulio ir Egidijaus Mikalajūno vedama „Small Planet“ ekipa. Naudingiausiu šios kategorijos žaidėju buvo pripažintas buvęs Vilniaus „Statybos“ ir „Sakalų“ snaiperis V. Sirvydis.

Visus varžovus vyrų 55+ metų kategorijoje nušlavusi „Salilita“ finale net 83:47 sutraiškė „Top Trust“ iš Estijos ir taip pat iškovojo aukso medalius. Net 30 taškų lemiamose rungtynėse įmetusiam buvusiam „Statybos“ krepšininkui Rolandui Penikui buvo įteiktas naudingiausio žaidėjo apdovanojimas.

Ypač gerai sekėsi Lietuvos moterų komandoms, kurios laimėjo net tris iš keturių amžiaus kategorijų: „Svaja“ laimėjo pirmąją vietą 45+ amžiaus grupėje, „Kamanė LT-Augma“ buvo stipriausios tarp penkiasdešimtmečių, o „Kamanės“ krepšininkės kėlė čempionių taurę 55+ kategorijoje.

Bronzos medalius vyrų 50+ grupėje iškovojo „Perlas“, o Vilniaus „Statybos“ senjorai, rungęsi 65+ grupėje, irgi finišavo treti.

Kitais metais ESBA čempionatas birželio 11-18 dienomis vyks Kroatijos pajūryje, Poreče.

 

Partneriai ir rėmėjai

Draugai