Geriausi Baltijos šalių krepšininkai grumsis ne tik Rygoje

Europos vyrų krepšinio čempionato burtai lėmė, kad Latvijos sostinėje Rygoje susikirto visų trijų Baltijos rinktinių keliai. Tačiau kovos tarp Lietuvos, Latvijos ir Estijos komandų virs ne tik žemyno pirmenybėse, bet ir pirmą kartą rengiamose Baltijos valstybių krepšinio veteranų varžybose „Baltic Cup 2015“.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos veteranų organizacijų iniciatyva organizuojamas krepšinio turnyras rugsėjo 11-12 d., iš karto po pirmojo Europos čempionato etapo, vyks viename populiariausių Estijos pajūrio kurortų Parnu.

Pirmojo čempionato šeimininkais pasisiūlę tapti estai žada aukštą varžybų organizacijos lygį ir dalyviams tikisi sukurti šventišką atmosferą.

„Džiaugiamės, turėdami galimybę organizuoti pirmąjį Baltijos taurės turnyrą ir norime, kad tai būtų naujos tradicijos pradžia. Stipriausioms komandoms tai bus proga išmėginti jėgas su rimtais varžovais, o mes, kaip organizatoriai, dėsime visas pastangas, kad turnyras Pernu būtų įsimintinas“, – teigė Estijos veteranų asociacijos valdybos pirmininkė Piret Hallik-Sass.

Šešiose skirtingose vyrų ir dvejose moterų amžiaus kategorijose iš viso dalyvaus 21 komanda, o Lietuvai atstovaus šešios ekipos, 2014/15 metų Lietuvos veteranų krepšinio lygos (LVKL) čempionai - „Alkajas-Dastra“, „Pakruojo parketas“, „Patvanka“, „Salilita“, „KTU-Saitas“, „Vilniaus Statybos senjorai“ grumsis įvairiose vyrų amžiaus grupių varžybose.

„Baltic Cup 2015“ dalyvaus ir būrys gerai žinomų Lietuvos krepšinio pasaulio asmenybių: Rolandas Matulis, Virginijus Sirvydis, Erikas Kučiauskas, Egidijus Mikalajūnas, Rolandas Skaisgirys, Romanas Brazdauskis, Arvydas Venclovas, Arūnas Grigas, Vitoldas Masalskis, Edmundas Narmontas, bei kiti. 

http://esba-basket.com/baltic-cup-2015/

Partneriai ir rėmėjai

Draugai