Geriausioms Lietuvos komandoms – kelialapis į Baltijos taurės varžybas

Praėjusiais metais Estijos kurorte Pernu debiutavęs Baltijos šalių veteranų krepšinio taurės projektas ateinantį rudenį stipriausias regiono komandas kvies jau į Latvijos pajūrį – teisė rengti Baltijos taurės varžybas šiemet buvo patikėta Liepojai.

Lietuvos (LKVL), Latvijos (BK Vecmeistari http://maxibasket.lv/) ir Estijos veteranų asociacijų (ESTO Maxibasket http://www.basket.ee/et/seeniorid) bei Europos veteranų krepšinio asociacijos (ESBA) iniciatyva organizuojamas turnyras rugsėjo 2-4 dienomis vyks moderniame Liepojos olimpiniame centre, o galimybę dalyvauti renginyje turės ir geriausios Lietuvos veteranų krepšinio lygos (LKVL) komandos.

Turnyro šeimininkai parenkami rotacijos principu ir turi prerogatyvą nustatyti amžiaus grupes, kuriose bus varžomasi, ir patį turnyro formatą. Šių metų renginys iš pagrindo skirsis tuo, kad yra paliekama galimybė kviesti papildomas komandas iš kitų Baltijos jūros regiono šalių – Danijos, Lenkijos, Rusijos, Suomijos, Švedijos ir Vokietijos.

Pirmenybė atstovauti Lietuvai atiteks atitinkamų LKVL amžiaus grupių čempionams. Šiems atsisakius, vadovaujantis sportiniu principu, teisė būtų perleidžiama žemesnę vietą užėmusiai komandai.

Amžiaus grupės „Baltic Cup 2016“ turnyre:

  • Vyrai: 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+, 70+;
  • Moterys: 35+, 40+, 45+, 50+.

Turnyro formatas:

Kiekvienoje kategorijoje turi dalyvauti mažiausiai dvi ir daugiausiai keturios komandos.

  • Keturių komandų formatas: Komandos burtų būdu suskirstomos į pusfinalius, kurie bus žaidžiami penktadienį. Šeštadienį žaidžiamas finalas ir mačas dėl trečios vietos. Traukiant burtus turi dalyvauti visų keturių komandų atstovai, o pirma burtus traukia ta komanda, kuri atkeliavo iš toliausiai.
  • Trijų komandų formatas: Komandos tarpusavyje žaidžia po kartą. Turnyro svečiai žaidžia po vienerias rungtynes penktadienį ir šeštadienį, šeimininkai abejas žaidžia šeštadienį.
  • Dviejų komandų formatas: Komandos tarpusavyje žaidžia du kartus – penktadienį ir šeštadienį.

Rungtynėse žaidžiami keturi kėliniai po aštuonias minutes. FIBA taisyklės.

Apdovanojimai:

Kiekvienos amžiaus grupės čempionai bus apdovanojami čempionų taure. Be to, turnyro rėmėjai įsteigs ir papildomus apdovanojimus.

Daugiau informacijos apie Baltijos taurės varžybas – „Baltic Cup 2016“ renginio puslapyje „Facebook“ socialiniame tinkle https://www.facebook.com/events/1214707031892148/

"Baltic Cup 2015" http://esba-basket.com/baltic-cup-2015/ 
"Baltic Cup 2016"http://esba-basket.com/baltic-cup-2016/

Partneriai ir rėmėjai

Draugai