Kaune praūžė krepšinio veteranų turnyras „Baltic Cup 2017“

Rugpjūčio 26-27 dienomis A. Sabonio krepšinio centre įvyko veteranų krepšinio turnyras „Baltic Cup 2017“, vasaros pabaigai subūręs oranžinio kamuolio gerbėjus išbandyti jėgas ant parketo. Tai buvo jau trečiasis tradiciniu tampantis krepšinio turnyras. Trijų Baltijos šalių organizuojamas turnyras 2015-aisiais metais debiutavo Estijos mieste Pärnu, 2016-aisiais metais persikėlė į Latvijos kurortą Liepāją, o šį kartą turnyro šeimininkais tapo Lietuvos krepšinio veteranų lyga, sukvietusi turnyro dalyves į Kauną.

Į „Baltic Cup 2017“ turnyrą, įskaitant šeimininkus lietuvius, atvyko per 400 žaidėjų iš Latvijos, Estijos, Ukrainos, Baltarusijos bei Čekijos. Varžybos vyko vyrų 40-70 metų amžiaus bei moterų 35-55 metų amžiaus grupėse. Lietuvių komandos iškovojo net 6 aukso medalių komplektus ir tik 60+ amžiaus grupėje lietuvius į antrąją vietą nustūmė kaimynų latvių komanda iš Ikšķilės. Moterų grupių varžybose iškovoti net 3 aukso medalių komplektai, 50+ amžiaus grupėje į priekį užleidus latvių ekipą iš Tukums.

Vyrų 40+ amžiaus grupė

Jauniausioje vyrų amžiaus grupėje santykius aiškinosi trys komandos – Lietuvą atstovavę „Pakruojo parketo“ bei „Omegos“ krepšininkai, kovęsi su Latvijos sostinės komanda „Baltic Wood Trading“.
Pirmąją vietą gana nesunkiai iškovojo Lietuvos krepšinio veteranų lygos čempionai - „Pakruojo parketo“ krepšininkai. Pergalės skonio nepatyrę Kauno „Omegos“ žaidėjai liko treti.

Omega [55:71] Pakruojo parketas
Baltic Wood Trading [75:66] Omega
Pakruojo parketas [57:30] Baltic Wood Trading

Vyrų 45+ amžiaus grupė

Šiek tiek vyresnių krepšininkų amžiaus grupėje taipogi buvo apstu komandų iš Lietuvos. Mūsų šaliai atstovavo Kauno „LT United“, Varėnos SC „Varbitas“ bei Plungės „Olimpas“.
Pirmąją vietą užtikrintai laimėjo „LT United“ kolektyvas, pusfinalyje įveikęs plungiškius, o finale sutriuškinęs Ventspilio komandą. Kovoje dėl bronzos Plungės „Olimpas“ įveikė Varėnos SC „Varbito“ ekipą.

Olimpas [59:73] LT United (pusfinalis)
Ventspils [63:53] Varėnos SC „Varbitas“ (pusfinalis)
Olimpas [70:50] Varėnos SC „Varbitas“ (dėl 3-osios vietos)
LT United [84:52] Ventspils (finalas)

Vyrų 50+ amžiaus grupė

50 ir vyresnių krepšininkų amžiaus grupėje dalyvavo vienintelė komanda iš Lietuvos, kauniečių „Patvankos“ ekipa, o su ja varžėsi Tukums miestelio komanda iš Latvijos, estų atstovai „Wombat“ bei „Carpathian Bears“ iš Ukrainos.
Šioje amžiaus grupėje čempionais tapo kauniečių komanda, kurios pergalę finale minimaliu skirtumu nulėmė netaiklus lemiamas estų komandos žaidėjo metimas, o bronzos medalius išsidalino Tukums komanda, įveikusi Ukrainos atstovus „Carpathian Bears“.

Patvanka [74:42] Carpathian Bears (pusfinalis)
Tukums [48:55] Wombat (pusfinalis)
Carpathian Bears [47:65] Tukums (dėl 3-osios vietos)
Patvanka [55:54] Wombat (finalas)

Vyrų 55+ amžiaus grupė

55+ amžiaus grupėje taipogi vieninteliai Lietuvos atstovai buvo Vilniaus „Salilitos“ krepšininkai, kurių varžovais tapo „Overtime“ iš Baltarusijos, Ikšķilės krepšininkai iš Latvijos bei Estijos „Simuna IVAX“ ekipa.
Pirmosios vietos trofėjus iškovojo vilniečiai, nesutikę didesnio pasipriešinimo nei finale prieš latvius, nei pusfinalyje. Trečiąją vietą iškovojo Baltarusijos atstovai, šiaip ne taip iškovoję pergalę prieš estus.

Ikšķilė [57:32] Simuna IVAX (pusfinalis)
Salilita [66:48] Overtime (pusfinalis)
Simuna IVAX [41:45] Overtime (dėl 3-osios vietos)
Ikšķilė [41:70] Salilita (finalas)

Vyrų 60+ amžiaus grupė

Šešiasdešimtmečių amžiaus grupėje Lietuvos garbę gynė „Vilniaus statybos senjorų“ ekipa. Taipogi grupėje dalyvo komandos iš Čekijos, Ikšķilės ekipa iš Latvijos bei Estijai atstovaujantys „Simuna IVAX“.
Grupės nugalėtojais tapo ir vienintelį aukso medalį iš lietuvių nugvelbė Ikšķilės krepšininkai, „Vilniaus statybos senjorus“ finale įveikę 7 taškų skirtumu. Trečiąją vietą užėmė Estijos krepšininkai, nerezultatyviose rungtynėse įveikę Čekijos atstovus.

Čekija [54:62] Vilniaus statybos senjorai (pusfinalis)
Ikšķilė [72:47] Simuna IVAX (pusfinalis)
Čekija [32:40] Simuna IVAX (dėl 3-osios vietos)
Vilniaus statybos senjorai [41:48] Ikšķilė (finalas)

Vyrų 65+ amžiaus grupė

Šioje amžiaus grupėje be Lietuvos komandų, kurias atstovavo „Vilniaus statybos senjorai“ bei „Žalgiris – Juta“ iš Kauno, žaidė estai „Sameko“ bei Latvijos Tukums miestelio krepšininkai.
Dar vieną aukso medalių komplektą pelnė Lietuvos atstovai – „Vilniaus statybos senjorai“ finale nokautavę latvius, o trečiąją vietą iškovoti kiti Lietuvos atstovai – „Žalgiris – Juta“, dviem taškais įveikę „Sameko“ iš Estijos.

Tukums [49:42] Sameko (pusfinalis)
Žalgiris – Juta [34:53] Vilniaus statybos senjorai (pusfinalis)
Sameko [49:51] Žalgiris – Juta (dėl 3-osios vietos)
Tukums [33:66] Vilniaus statybos senjorai (finalas)

Vyrų 70+ amžiaus grupė

Vyriausiųjų veteranų grupėje dalyvavo net trys komandos iš Lietuvos – „Vilniaus statybos senjorai“, Kauno „Žalgiris“ bei „Neptūniečiai“ iš Klaipėdos. Na o tarp lietuvių ir kainynų latvių komanda iš Tukums.
Pirmosios vietos nugalėtojais tapo klaipėdiečiai, finale nesunkiai įveikę Tukums atstovus, tuo tarpu kovoje dėl bronzinių apdovanojimų „Vilniaus statybos senjorai“ tik atkaklioje kovoje įveikė kauniečius.

Neptūniečiai [46:44] Vilniaus statybos senjorai (pusfinalis)
Tukums [46:37] Žalgiris (pusfinalis)
Vilniaus statybos senjorai [44:40] Žalgiris (dėl 3-osios vietos)
Neptūniečiai [35:21] Tukums (finalas)

Moterų 35+ amžiaus grupė

Jauniausių turnyro atstovių amžiaus grupėje vyko viena kova, kurioje Lietuvai atstovaujančios alytiškės nesunkiai įveikė Latvijos ekipą iš Līvāni.

Līvāni [41:79] Alytaus RKL

Moterų 40+ amžiaus grupė

Gausiausioje moterų amžiaus grupėje susigrūmė trys ekipos – Kauno „Versan“, Tukums atstovės iš Latvijos bei esčių „Votaks Ara & MBL“ komanda.
Aukso medalius ir šį kartą iškovojo lietuvės, užtikrintais skirtumais įveikusios savo varžoves. Antrojoje vietoje atsidūrė Tukums krepšininkės, o be pergalių liko „Votaks Ara MBL“ ekipa.

Versan [66:35] Votaks Ara & MBL
Tukums [24:38] Versan
Votaks Ara & MBL [33:51] Tukums

Moterų 45+ amžiaus grupė

45 ir vyresnių moterų amžiaus grupėje kovėsi dvi komandos, kurių dvikova padovanojo dar vieną aukso medalių komplektą Lietuvos įskaitai. Vilnietės BC „Svajos“ krepšininkės įveikė bendraamžes iš Latvijos.

BC „Svaja“ [52:34] Cesis

Moterų 50+ amžiaus grupė

Dar viena kaimyninių valstybių dvikova vyko ir 50+ amžiaus grupės varžybose. Šį kartą BC „Svajos“ krepšininkės iš Vilniaus turėjo pripažinti Latvijos Tukums ekipos pranašumą.

Tukums [47:39] BC „Svaja“

Moterų 55+ amžiaus grupė

Vyriausios moterų amžiaus grupės taipogi vainikavo vienintelė dvikova, kuri, deja, apsiėjo be Lietuvos atstovių. Čia varžėsi kitų Baltijos šalių krepšininkės, o nugalėtojomis triuškinančių skirtumu tapo „Tark ei torma“ iš Estijos

Tark ei torma [76:27] Zeltenes Latvia

Visą papildomą ir statistikos informaciją galite rasti:
http://esba-basket.com/baltic-cup-2017

LKVL direktorius
Vitoldas Masalskis

Partneriai ir rėmėjai

Draugai