Lietuvos komandos Europos veteranų krepšinio čempionate Kroatijoje iškovojo keturis aukso medalius

Praėjusią savaitę Kroatijoje vykusiame Europos veteranų krepšinio čempionate Lietuvos komandos buvo tarp geriausių ir susižėrė daugiausiai medalių iš visų dalyvavusių valstybių. 
http://esba-basket.com/porec-2016/

Ant Adrijos jūros pakrantės stūksančiame Porečo rengtose pirmenybėse aukščiausios prabos apdovanojimais pasidabino keturios lietuvių komandos, keturios iškovojo sidabro medalius, o dar dvi finišavo su bronza.

Europos veteranų krepšinio asociacijos (ESBA) organizuojamame čempionate šiemet dalyvavo rekordinis dalyvių skaičius, išaugęs kone dvigubai nuo praėjusių metų čempionato Turkijoje.

Dvylikoje skirtingų amžiaus kategorijų Kroatijoje varžėsi net 49 komandos iš 12 valstybių, o Lietuvai atstovavo kaip niekada gausi delegacija – net 16 ekipų.

Vyrų 45+ metų grupėje auksą į Lietuvą parvežė naudingiausio šios kategorijos žaidėjo Ramūno Juškos ir jam puikiai talkinusio Arvydo Venclovo vedami Kauno „Patvankos“ krepšininkai.

Visus varžovus vyrų 55+ metų kategorijoje įveikusi Vilniaus „Salilita“ taip pat lipo ant aukščiausio apdovanojimų pakylos laiptelio, pakartodama praėjusių metų pasiekimą. Naudingiausiu žaidėju šioje amžiaus grupėje buvo pripažintas Vladas Lukša.

Negausioje vyrų 70+ metų grupės varžybose pirmąją vietą užėmė nė sykio nepralaimėję „Vilniaus Statybos senjorai“. Pagal naudingumo rodiklį išsiskyrusiam ekipos krepšininkui Juozui Rimkui buvo įteiktas naudingiausio žaidėjo apdovanojimas.

Tuo tarpu vienintelį lietuvišką čempionų trofėjų dailiosios lyties varžybose iškovojo „Augmos“ krepšininkės, laimėjusios aukso medalius moterų 45+ metų amžiaus kategorijoje. Naudingiausia amžiaus kategorijos žaidėja buvo pripažinta Asta Šikšnienė.

Dalyviai varžėsi ne tik tradiciniame čempionate, tačiau taip pat išbandė jėgas ir trijulių varžybose bei tritaškių metimų konkurse. Ir ten, ir ten lietuviams taip pat pavyko pasižymėti.

Trys prieš tris čempionato vyrų 40+ kategorijoje triumfavo „Small Planet“ komanda iš Vilniaus, kurią sudarė buvę LKL žaidėjai – Rolandas Matulis, Erikas Kučiauskas ir Virginijus Sirvydis.

Tritaškių konkurse geriausiai sekėsi Reginai Valiulienei, laimėjusiai moterų 50+ metų kategorijoje, bei Arūnui Baltinui, įrodžiusiam savo pranašumą vyrų 60+ metų amžiaus grupėje.

Kroatijoje paaiškėjo ne tik stipriausios Europos komandos, tačiau ir ateinančio Europos čempionato organizatoriai. ESBA valdyba nusprendė, kad 2017-aisiais geriausios Europos veteranų krepšinio komandos birželio 10-18 dienomis rungsis Ispanijos mieste Santandere. 

LKVL 3x3 turnyras Karpynėje
2021 m. Liepa 10 d. 07:30
 

Partneriai ir rėmėjai

Draugai