LKVL3x3 V60 čempionai - Vilniaus silicio biotechnologijų komanda

2024 balandžio 7 dieną Vilniuje Simono Daukanto gimnazijos sporto salėje V60 grupės finalinio (pavasario) turo varžybų apdovanojimus galima pamatyti po šiuo tekstu skelbiamoje LKVL foto galerijoje.   

2023/2024 metų V60 grupės čempionate dalyvavo 4 komandos, kiekviena komanda tarpusavyje sužaidė po 6 susitikimus (po 3 Rudens ture ir po 3 Pavasario ture). Iš viso per du turus (Karpynėje, 2023-11-26 ir Vilniuje, 2024-04-07) buvo sužaista 12 varžybų. Šiandienos turnyre, kuomet Rudens ture pirmą vietą užėmė Tauragės komanda laimėjusi 3 varžybas, buvo daug nežinomųjų. Susiklosčius tinkamoms aplinkybėms visos 4 komandos galėjo tapti 2023/2024 metų LKVL3x3 V60+ grupės čempionėmis. Deja, Tauragės komandai pralaimėjus visus tris susitikimus, o Vilniaus silicio biotechnologijų komandai nugalėjus visus varžovus pastaroji ir tapo šio sezono čempione. Tauragės komandai pakako užimti 4 vietą kad bendroje įskaitoje jie liktų antri. Trečią vietą čempionate užėmė Vilniaus “Perlo”, o ketvirtą vietą Kauno “KTU-Omega” komandos.

Daugiausiai šiandien taškų (23) pelnė Mindaugas Lukošius iš "Perlo" ir tapo čempionato lyderiu bendroje įskaitoje surinkęs 38 taškus, antruoju bendroje įskaitoje liko tauragiškis Alvydas Paškevičius su 35 taškais, trečiuoju liko Vladas Lukša (Vilniaus silicio biotechnologijos) su 29 taškais. Šiandien “virė” kova tarp daugiausiai tritaškių pataikiusių žaidėjų. Kaip ir pernai lyderiu tapo Vidmantas Labašauskas pataikęs 8 tritaškius, po jo sekė Mindaugas Lukošius su 7 ir Silvijus Živatkauskas su 6 taikliais tritaškiais metimais. Bendroje čempionato įskaitoje daugiausiai tritaškių metimų (12) pataikė kaunietis Vidmantas Labašauskas.

Pažymėtina, kad pirmose šią dieną žaistose varžybose “KTU-Omega” komandos žaidėjai prieš Tauragės komandą laimėjo pelnydama vien tik tritaškius metimus ir jų pataikė net 7.

Komandinio baudų mėtymo konkurse dvi komandos pataikė daugiausiai baudų metimų – po 31, tai “Vilniaus silicio biotechnologijos” ir “KTU-Omega”. Nugalėtojui išaiškinti buvo leista komandoms pasirinkti po 3 žaidėjus kuriems reikėjo mesti po 5 baudas. Pataikę 11 baudų ir vos 1 metimu daugiau įmetę už “KTU-Omegą” nugalėtojais tapo “Vilniaus silicio biotechnologijų” komanda. Geriausiai asmeniškai baudas mėtė du žaidėjai - Arūnas Radavičius iš "Tauragės"  ir Rolandas Penikas iš "Vilniaus silicio technologijų" pataikę visus 10 baudos metimų. Šis absoliutus abiejų žaidėjų rezultatas yra pasiektas pirmą kartą per LKVL organizuojamų komandinių baudų mėtymo konkursų istoriją.

Rungtynėms teisėjavo du profesionalūs 3x3 krepšinio teisėjai – Ignas Davainis ir Ignas Jablonskas.

Varžyboms pasibaigus apdovanojimus įteikė LKVL Prezidiumo nariai Romualdas Brazauskas ir Ignotas Malikėnas.

Čempionato varžybų lenteles, žaidėjų statistiką, rungtynių protokolus ir baudų mėtymo konkurso rezultatus galima rasti čia.

Partneriai ir rėmėjai

Draugai