LVKL sveikina Edmundą NARMONTĄ su 70-ies metų jubiliejumi

Edmundas Narmontas, krepšininkas, TSRS sporto meistras, gimė 1951 m. kovo 19 d. Plungėje, kur ir pradėjo savo krepšinio karjerą. Įstojęs studijuoti Vilniaus valstybiniame pedagoginiame institute buvo pakviestas atstovauti Vilniaus “Statybos” meistrų komanda. Istorinė “Statybos” komanda įkurta 1964 m. ir gyvavo iki 1997 m. Su Vilniaus „Statyba“ komanda 1971 m. iškovota teisė žaisti TSRS aukščiausioje krepšinio lygoje. Vienas didžiausių Edmundo pasiekimų su “Statybos” komandos meistrais- TSRS 46-jame krepšinio čempionate 1979 m. iškovoti bronzos medaliai ir atstovimas Lietuvos krepšinio rinktinėje. Edmundas dalyvavo Lietuvos krešinio pirmėnybėse su “Statybos” komanda (1985 m. II vieta, kartu žaidė R. Girskis, A. Pavilonis, J. Kazlauskas, V. Urba ir kt.), vėliau - “Elektrografijos” komanda. “Statybos” komandos žaidėjai daug prisidėjo prie to, kad mūsų žmonės šiandieną taip pamiltų Lietuvos krepšinį.

Baigęs aktyviai sportuoti visgi nenutraukė ryšių su sportu ir krepšiniu. Dirbo sporto instruktoiumi “Žalgirio” sporto draugijos Centro taryboje, vėliau atsidėjo privačiam verslui. Edmundas įsteigė ir vadovavo Vilniaus miesto krepšinio veteranų sporto klubui “Norma”, vėliau prisijungė prie krepšinio veteranų komandų “Amavita”, “Vilniaus Statybos Senjorai”. Dabartiniu metu Edmundas krepšinio įgūdžius sėkmingai išnaudoja atstovaudamas SK „Vilniaus Statybos Senjorai“ krepšinio komandą. Su šia komanda, kurioje žaidžia žinomi legendinės Vilniaus „Statybos“ krepšinio meistrų komandos žaidėjai A. Pavilonis, E. Kairys, V. Palionis bei aktyvūs krepšininkai R. Ramanauskas, A. Dambrauskas, V. Matulaitis, V. Ruželė ir kt.), Edmundas dalyvavo FIMBA pasaulio čempionatuose (Salonikuose, Graikija, 2013 m., Montecatini, Italija, 2019 m.), Europos meistrų žaidynėse (Nica, Prancūzija, 2015 m., Turinas, Italija, 2019 m.), FIMBA Europos čempionate (Maribor), ESBA čempionatuose (Antalija, Poreč, Santander, Pula, Altea), Baltic Cup turnyruose (Pernu, Liepoja, Kaunas, Kuressare, Ventspilis). Beveik visuose  turnyruose komanda tapdavo čempionais arba prizininkais. Sėkmingą dalyvavimą tarptautiniuose turnyruose užtikrina SK „Vilniaus Statybos Senjorai“ komandos pagrindinė sudėtis, žaidėjų požiūris treniruočių procese ir pergalingas pasirodymas Lietuvos krepšinio veteranų lygos čempionatuose.

SK “Vilniaus Statybos Senjorai” ir kitų šalies klubų krepšinio žaidėjai didžiuojasi tuo, kad jie gali kartu žaisti su Edmundu, atstovauti šalies krepšinio veteranus Pasaulio ir Europos čempionatuose bei tarptautiniuose turnyruose. Edmundas išlieka pagrindiniu komandos puolėju ir svarbiausiu žaidėju gynyboje, galintis ne vienam priešininkui “išrašyti” stogą. Komandai svarbūs ir Edmundo nurodymai ir patarimai kaip krepšinio aikštelėje taip ir gyvenime.

 

Lietuvos krepšinio veteranų lyga ir SK „Vilniaus Statybos Senjorai“

Partneriai ir rėmėjai

Draugai