Premjeras įteikė apdovanojimus geriausiems Lietuvos sportininkams veteranams

2014 m. gruodžio 3 d. Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius įteikė apdovanojimus geriausiems Lietuvos sportininkams veteranams. Krepšinio, šuolių į vandenį, irklavimo, sambo imtynių, lengvosios ir sunkiosios atletikos meistrai šiemet iškovojo ir į Lietuvą parvežė 108 medalius, iš kurių net 56 aukso, 22 sidabro ir 30 bronzos

Mūsų šalies sporto meistrai veteranai, verti didelės pagarbos – kas ketveri metai aktyviai dalyvaudami Pasaulio veteranų žaidynėse, per dvidešimtmetį iškovojo daugiau kaip 250 medalių“, – sveikindamas sportininkus sakė premjeras.

Pagerbimą LR Vyriausybės rūmuose organizavo Lietuvos sporto veteranų ir olimpinio judėjimo propaguotoja asociacija „Penki žiedai“, kuri per dvidešimt vienus metus iš viso 40 sporto veteranų klubų suvienijo ir daugiau kaip 1,2 tūkst. sportininkų iš įvairių Lietuvos miestų subūrė į bendrą senjorų judėjimą. Asociacija „Penki žiedai“ ne tik padeda Lietuvos sporto meistrams dalyvauti Pasaulio ir Europos sporto veteranų žaidynių ir kitose įvairaus rango varžybose, bet daug dėmesio skiria ir socialinei veiklai: organizuoja sveikatinimo renginius, skatina bendradarbiavimą tarp sporto veteranų klubų ir sportininkų, buvusiems sportininkams padeda integruotis į visuomenę. Sporto veteranų asociacijos „Penki žiedai“ veikloje aktyviai veikia 6 krepšinio klubai: Vilniaus klubai – KK „Svaja“, SK „Kamanė“, SK „Salilita“, SK „Vilniaus Statybos senjorai“ ir SK „Kamanė LT“ bei Kauno KK „Žalgiriečiai veteranai“.

Pasak Ministro Pirmininko, ypač svarbu, kad asociacija „Penki žiedai“ vienija įvairaus amžiaus aktyvius sporto bendruomenės narius, kurdama ryšį tarp būsimų sporto profesionalų, dabartinių mėgėjų ir vis dar sportuojančių veteranų. 

Partneriai ir rėmėjai

Draugai