Sigitui PLAUŠINAIČIUI – 80 metų jubiliejus!

Sigitas Plaušinaitis gimė 1941 m. lapkričio 24 d. Sigitas 1959 m. baigė Kudirkos Naumiesčio vidurinę mokyklą, Vilniaus Universitete 1959- 1964 m. studijavo Istorijos ir filologijos fakultete, o 1968- 1971 m. buvo Maskvos užsienio kalbų instituto aspirantas. Docentas, humanitarinių mokslų (filologija) daktaras, daugelio mokslinių straipsnių, knygų ir žodynų autorius. Po 15 metų kruopštaus darbo komandoje su kolegomis 2018 m. parengė ir išleido dvikalbį Vokiečių-lietuvių, lietuvių- vokiečių kalbų verslo ir teisės žodyną. Baigus VU nuo 1965 m. Sigitas dirbo Vokiečių kalbos katedroje asistentu, dėstytoju, vyresniuoju dėstytoju, docentu, o 1991 m. buvo išrinktas Ekonomikos ir Teisės fakultetų Vokiečių kalbos katedros vedėju.

Sigito mėgstama sporto šaka-krepšinis, yra aktyvus SK “Vilniaus Statybos Senjorai” narys, dalyvauja šalies krepšinio veteranų lygos čempionatuose ir turnyruose. Sigitui vertėjaunt NATO jungtinėms pajėgoms Lietuvoje, jis suorganizavo šių pajėgų vyrų krepšinio komanda, kuri sėkmingai dalyvavo tarptautiniame krepšinio turnyre Vilniaus “Lietuvos Ryto” (dabartinė-“Ryto”) Arenoje, skirtame Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 100-sioms metinėms paminėti.
Su žmona Brone išaugino sūnų Bartą (g. 1968 m.) ir dukrą Liną (g. 1974 m.)

Lietuvos krepšinio veteranų lyga ir SK “Vilniaus Statybos Senjorai” sveikina Sigitą su prasmingu ir garbingu jubiliejumi, linki naujų patirčių darbuose ir pergalių krepšinio aikštelėse!

Partneriai ir rėmėjai

Draugai