Tarptautiniame krepšinio turnyre ukmergiškės buvo stipriausios

Dvi dienas Ukmergės Technologijų ir verslo mokyklos sporto komplekse karaliavo krepšinis. Čia vyko moterų ir vyrų senjorų komandų tarptautinis turnyras „Ukmergė 2013“. Krepšininkai ir krepšininkės ne tik išsiaiškino komandas nugalėtojas, bet ir taikliausius snaiperius – baudų ir tritaškių metikus.

Turnyro organizatorė, moterų krepšinio komandos „Ukmergės MKK“ prezidentė Rima Boškevičienė, kalbėdama apie turnyrą, pirmiausia paminėjo, kad judėti svarbu bet kokiame amžiuje. Todėl ir rengiami veteranų turnyrai. Ukmergiškės krepšininkės ne kartą dalyvavusios  tarptautiniuose turnyruose, sumanė pačios surengti tokį turnyrą Ukmergėje.

Į turnyrą ukmergiškės pakvietė viešnias iš Latvijos Cesio, Radviliškio ir Kretingos „Augmą“. Latves ukmergiškės pažįsta jau seniai, su Radviliškio komanda susipažino „Šeduvos malūno“ turnyre, su Kretingos komanda kasmet susitinka Palangoje. Ukmergės komanda kasmet vyksta į sporto stovyklą, kuriai baigiantis žaidžia draugiškas rungtynes su „Augma“.

Vyrų turnyre dalyvavo Ukmergės „Olimpas“, „SK Šeduvos malūno“ komanda iš Radviliškio ir Kiekavos žaidėjai iš Latvijos. Į vyrų turnyrą dar buvo kviesta Mažeikių komanda, tačiau vėliau dalyvauti turnyre ji atsisakė.

Tarpusavyje sužaidusios du ratus, komandos išsiaiškino nugalėtojus. Ukmergės komandoms pasisekė skirtingai. Vyrų „Olimpo“ komanda užėmė paskutinę, trečią vietą. Moterims sekėsi kur kas geriau - „Ukmergės MKK“ tapo turnyro nugalėtojomis.

Antrą turnyro dieną vykusiuose baudų ir tritaškių konkursuose dalyvavo visų komandų atstovai. Baudų konkurse nugalėjo Kretingos „Augmos“ žaidėja Daiva Drungilienė ir Remigijus Amankavičius iš Ukmergės „Olimpo“.

Tritaškius geriausiai metė Jolanta Žiaunienė ir Gaudentas Skromanas. Abu krepšininkai iš Radviliškio. Atkaklią kovą pastarajame konkurse rodo faktas, kad Latvijos atstovas Elvis Navickis pirmame etape surinko daugiausiai - 16 taškų, tačiau antrame tritaškių metimo konkurso etape liko trečias.

Partneriai ir rėmėjai

Draugai