Turnyras, skirtas Lietuvos karių dienai

Lapkričio 23-ioji – Lietuvos kariuomenės diena. Šią dieną Lietuvos miestuose vyko iškilmingi renginiai, šventiniai koncertai, įvairios varžybos bei turnyrai. 

Minint Lietuvos kariuomenės dieną, lapkričio 22 dieną, Širvintų “Atžalyno” progimnazijos sporto salėje vyko krepšinio turnyras 3×3, skirtas Lietuvos karių dienai paminėti. Varžybas organizavo Širvintų 10-os šaulių kuopos vadas Leonas Vaicekauskas ir Širvintų „Atžalyno“ progimnazijos direktorė Daiva Klimienė, turnyro globėjas – Žemės ūkio ministerijos Vilniaus paramos administravimo skyriaus vedėjas Juozas Drazdas. Turnyro organizatorius Leonas Vaicekauskas į vieną komandą subūrė krepšinio veteranus iš Vilniaus „Statybos“ ir jauniausius turnyro dalyvius - „Atžalyno“ progimnazijos mokinius.

Šių metų krepšinio turnyre dalyvavo 9 komandos: „Karys“, KL (Kmitai ir Lukšos), „Eiliniai“, „Policija“, Vilniaus „Statyba“, „Jaunuoliai“, „10 kuopa“, „Atžalynas“ ir „Gaisrinė“.Visos komandos buvo suskirstytos į 3 pogrupius, kurių nugalėtojai kovojo dėl I-III vietų, užėmę antrąsias vietas – dėl IV-VI vietų ir užėmę trečiąsias vietas žaidė dėl VII-IX vietų.

Turnyro čempionais tapo KL šeimų komanda: Algimantas Kmitas, Marijonas Kmitas, Tadas Lukša ir Vladas Lukša. Kmitų ir Lukšos šeimos dėkodamos už puikiai surengtas varžybas, iškovotą taurę padovanojo Širvintų „Atžalyno“ progimnazijai. 2-oji vieta atiteko Širvintų policijos komisariato komandai: Remigijus Rozmanas, Egidijus Četrauskas ir Artūras Adomavičius. 3-iąją vietą iškovojo „Jaunuoliai“: Giedrius Jozonis, Lukas Kuklys, Gediminas Žitlinskas ir Vykintas Lučiūnas. Komandos toliau išsirikiavo taip: „Ugniagesiai“, „10 kuopa“, Vilniaus „Statyba“, „Eiliniai“, „Karys“ ir „Atžalynas“.

Nugalėtojai buvo apdovanoti Lietuvos šaulių sąjungos vado atsargos pulkininko-leitenanto Liudo Gumbino taure. Prizininkams įteikti medaliai ir diplomai. Pasak varžybų organizatoriaus Leono Vaicekausko, jauniesiems sportininkams puikaus sportinio ilgaamžiškumo pavyzdys buvo Vilniaus „Statybos“ senjorų dalyvavimas. „Šio turnyro tikslas – ne tik paminėti Lietuvos karių dieną, bet ir toliau populiarinti krepšinio sportą bei skatinti įvairaus amžiaus žmones praleisti sportuojant,- pabrėžė Leonas Vaicekauskas.

Paruošė Remigijus Bonikatas

Partneriai ir rėmėjai

Draugai